Λίγος και τραγικός ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλένθια – Ηττήθηκε με 56-63

Ο Ολυμπιακός έδειξε κάκιστη εικόνα κόντρα στη Βαλένθια και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι με σκορ 56-63 στο ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Και πως να νικήσει άλλωστε, έχοντας μόλις 38 πόντους στις πρώτες τρεις περιόδους; Με την ήττα από τους Ισπανούς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ρεκόρ 7Ν-7Η, αλλά και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στη διοργάνωση.

Ο Γουόκαπ ήταν ο μοναδικός

που ξεχώρισε για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας 13 πόντους και μαζεύοντας τρία ριμπάουντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα στο ΣΕΦ, με αρκετά λάθη και κάκιστο ποσοστό στις επιθετικές ενέργειες, καταφέρνοντας να πετύχουν μόλις 26 πόντους. Άλλωστε, το γεγονός αυτό έφερε κράξιμο και απογοήτευση στο Twitter από τον κόσμο.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 0-5 στο ματς, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν με δικό τους 12-0 σερί να περνούν μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια, με πολλά χαμένα lay up, βολές και γενικότερη δυσκολία στην σετ επίθεση, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στα τελευταία πέντε λεπτά της πρώτη περιόδου πέτυχαν μόλις ένα καλάθι με τον Παπανικολάου να ευστοχεί από τα 6,75. Ωστόσο, παρέμεναν μπροστά στο σκορ με 15-11.

Η είσοδος του Γιόβιτς άλλαξε την εικόνα της Βαλένθια και το σκορ δεν άργησε να ξεφύγει, αφού οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά. Ο πίνακας του σκορ έδειχνε 26-35 στην ανάπαυλα, με τον Ολυμπιακό να έχει 4/15 τρίποντα, 4/9 βολές και 6 ασίστ για 9 λάθη. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι πως στη δεύτερη περίοδο πέτυχε μόλις 11 πόντους.

Τίποτα δεν άλλαξε στην 3η περίοδο, με τους Ισπανούς μάλιστα να καταφέρνουν και να φτάνουν την μεγαλύτερη διαφορά (31-43) πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Ο Γουόκαπ προσπάθησε με ένα 5-0 να «ξεκολλήσει» την ομάδα του, ωστόσο το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει τη διαφορά στους εννιά πόντους (38-47). Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως οι παίκτες του Μπαρτζώκα σούταραν με ποσοστό 22,7% (5/22 τρίποντα), μη μπορώντας να διασπάσουν με διαφορετικό τρόπο την αντίπαλη άμυνα.

Όταν «ξύπνησε» ήταν αργά, αφού η απόδοσή του ήταν ελαφρώς βελτιωμένη στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι και το -4 12”’ πριν το φινάλε. Ωστόσο, το 56-63 ήταν και το τελικό σκορ, σε μία δίκαιη ήττα βάσει εικόνας του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 26-35, 38-47, 56-63.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα