Λευτέρης Αυγενάκης: Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε όταν έλεγε πως δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μισά σωματεία…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αυτή τη φορά άλλαξε τις πρακτικές του. Βασίζεται στο μπέρδεμα, το μπλέξιμο και τη δημιουργική ασάφεια!

Καμία κοινή υπουργική απόφαση δεν μας είναι απαραίτητη για να μας υπενθυμίσει πως ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παίξει μια παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα. Κάθε νομοθετική ρύθμιση, κάθε τροπολογία μέχρι τώρα είναι μία ευθεία επίθεση στις συνταγματικές επιταγές και την αυτοτέλεια του αθλητισμού.

Αρχικά επέλεγε να… ακυρώνει τον εαυτό του. Με τις συνεχείς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Με την τελευταία ΚΥΑ υπάρχει μια διαφοροποίηση στις πρακτικές του. Αρχικά να αναφέρουμε πως φέρει την υπογραφή και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναίνεσε στη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι γνωστά. Ας κρατήσουμε σαν δεδομένο πλέον, πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν λειτουργεί με δική του ατζέντα, ή τουλάχιστον πως υπάρχει γνώση κι από την Κυβέρνηση.

Η ΚΥΑ που υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε έχει μια διαφορετική σύσταση σε σχέση με το πώς νομοθετούσε μέχρι τώρα ο Υφυπουργός. Βασίζεται στη δημιουργική ασάφεια. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες μαζί σε ανθρώπους που θα πρέπει μέσα σε 20 μέρες να τελειώσουν ένα μικρό… μεταπτυχιακό για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες!

Πολυπλοκότητα μέχρι και πέντε μέρες πριν!

Οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες έχουν προκηρύξει τις εκλογές του εδώ και πολλές εβδομάδες. Η πρώτη νομοθετική ρύθμιση για αυτές και τον ηλεκτρονικό τρόπο που θα διεξαχθούν περνά στις 19/2. Μόλις ένα μήνα πριν τις αρχαιρεσίες. Η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στις 24/2! Στο… καπάκι ήρθε και ένα Δελτίο Τύπου με περαιτέρω επεξηγήσεις επί της διαδικασίας. Σαν να μην έφταναν όλες οι αλλαγές και δύσκολες διαδικασίες, οι αντιπρόσωποι των σωματείων θα ενημερωθούν με περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο που θα μπορούν να ψηφίσουν πέντε μέρες πριν!

Χρειάστηκε να διαβάσω, περίπου 34 ετών άνθρωπος με κάποια εξοικείωση υποτίθεται σε ηλεκτρονικές μεθόδους, τέσσερις φορές την ΚΥΑ και το ΔΤ από τη ΓΓΑ για να αντιληφθώ περίπου τι πρέπει να κάνει ένας αντιπρόσωπος σωματείου προκειμένου να ψηφίσει. Και πάλι η τελική κατάληξη είναι «στην πράξη θα φανεί». Αρκετοί άνθρωποι δε είναι μεγάλης ηλικίας, ή για να μην μακρηγορούμε μακριά από το να προλάβουν να εξοικειωθούν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με κάτι τέτοιο. Ηλεκτρονική υποβολή 3-4 διαφορετικών στοιχείων, σύνδεση με taxisnet και γενικώς μια απότομη αλλαγή του τοπίου σε ένα «κουβάρι» του οποίου την άκρη δεν μπορείς να πιάσεις.

Κάπως έτσι εξηγείται η βεβαιότητα που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης πως δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μισά σωματεία στις εκλογές. Δεν το κατάφερε μέσω του Μητρώου, ούτε με στις αλλαγές στις προϋποθέσεις στους αντιπροσώπους, με τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, έχει σαν τελευταίο ελπίδα το μπλέξιμο μέσω της πολυπλοκότητας των εκλογικών διαδικασιών.

Το άρθρο Λευτέρης Αυγενάκης: Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε όταν έλεγε πως δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μισά σωματεία… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα