Κυβέρνηση: Υποκριτές και αδιάφοροι για τη δημογραφική κατάρρευση – Tο βρεφικό γάλα έως 213% ακριβότερο από άλλες χώρες της ΕΕ!

21:46 5/1/2024 - Πηγή: Sportime

Σε μια εποχή που το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι έφτιαξε υπουργείο… Οικογένειας για να αντιμετωπίσει το θέμα της υπογεννητικότητας, αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για να διευκολυνθεί το μεγάλωμα ενός παιδιού, αλλά η κυβέρνηση έχει πετάξει τους γονείς στον λάκκο με τα «θηρία» της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Με τις εταιρείες προμηθευτών και τα σούπερ μάρκετ να χτυπάνε αλύπητα τους καταναλωτές με ατελείωτες ανατιμήσεις, τα έξοδα για τη διατροφή ενός μωρού

έχουν γίνει ασήκωτα για τα μικρομεσαία νοικοκυριά, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους περιορισμούς των γεννήσεων!

Και ποιο είναι το πιο απαραίτητο προϊόν για την ανάπτυξη ενός μωρού; Φυσικά το γάλα.

Κι όμως, το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα είναι έως και κατά 213% ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Οι Έλληνες γονείς καλούνται να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερο το μοναδικό τρόφιμο του μωρού τους!

Το βρεφικό γάλα το οποίο ως αναντικατάστατο προϊόν που είναι, αποτελεί ένα ανελαστικό (και σημαντικό) έξοδο για τους γονείς, έχει γίνει γάλα από… «χρυσάφι», αφού πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία! Χώρες – δηλαδή – με διπλάσιο και τριπλάσιο βασικό μισθό, σε σχέση με την Ελλάδα!

Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει, και δείχνει ότι η οικογενειακή πολιτική στην Ελλάδα, έχει πεταχτεί στα σκουπίδια χάριν των πολυεθνικών και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Για να γίνει πιο κατανοητή η καταλήστευση των Ελλήνων γονιών, υπολογίζεται ότι για ένα μωρό 5 μηνών, μια οικογένεια στην Ελλάδα πρέπει να ξοδέψει περίπου 411 ευρώ τον μήνα (12 συσκευασίες), ενώ μια οικογένεια στη Σουηδία θα ξοδέψει 255 ευρώ, και στην Ολλανδία θα ξοδέψει περίπου 234 ευρώ!

Να λοιπόν ποια είναι η πραγματική «πρόνοια» της κυβέρνησης για τους νέους γονείς. Το να τους παρατά απροστάτευτους στα γρανάζια της ανελέητης αγοράς και των ομίλων που πλουτίζουν εδώ και 2 χρόνια από την ανελαστική ζήτηση βασικών προϊόντων. Η κυβέρνηση από τη μία παρακάμπτει την επίλυση του δημογραφικού με την ισλαμοποίηση της χώρας από εκατοντάδες χιλιάδες φθηνούς εργάτες, και από την άλλη επιτρέπει να γίνεται η γέννηση του κάθε ελληνόπουλου, ένας οικονομικός γολγοθάς για τους νέους γονείς.

Είναι περισσότερο από αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές του βρεφικού γάλακτος, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι οικογένειες και να φύγει ένα μεγάλο βάρος από την ήδη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν.

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα