Κυριακή 24 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του Άγιου Κλήμη του Ιερομάρτυρα, επίσκοπος Ρώμης.

Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Ο Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, αντάμωσε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ’ αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία, οπότε έγινε θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε αρκετά συγγράμματα.

Ο

Κλήμης υπήρξε τρίτος επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε τον Ανέγκλητο, περίπου το έτος 92 μ.Χ. Ποίμανε με υπέρμετρο ζήλο την Εκκλησία της Ρώμης, στα βαρεία εκείνα χρόνια των διωγμών. Συνελήφθη από το Δομετιανό και εξορίστηκε σε πόλη έρημο κοντά στη Χερσώνα. Εκεί, έδεσαν στο λαιμό του μια σιδερένεια άγκυρα και τον έριξαν στη θάλασσα, όπου παρέδωσε την αγία ψυχή του (101 μ.Χ).

Αξίζει, όμως, να σημειώσουμε ότι ο Κλήμης δεν υπήρξε μόνο σοφός κατά τη γραμματική μόρφωση, αλλά ανήκε σ’ αυτούς που ο Θείος Παύλος ονομάζει «σοφοὺς εἰς τὸ ἀγαθόν, ἀκεραίους δὲ εἰς τὸ κακόν» (Προς Ρωμαίους, ιστ’ 19). Συνετούς, δηλαδή, όταν κάνουν το καλό, και συγχρόνως αμέτοχους από κάθε κακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ατζέντα της ημέρας (24/11)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου Εορτολόγιο

Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος ΡώμηςΆγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος ΑλεξανδρείαςΆγιος Ερμογένης επίσκοπος ΑκραγαντίνωνΌσιος ΜάλχοςΌσιος ΚαρίωνΆγιοι Φιλούμενος και ΧριστόφοροςΆγιος ΕυγένιοςΆγιοι Προκόπιος και ΧριστόφοροςΆγιος ΑλέξανδροςΌσιος ΓρηγόριοςΆγιος ΧρυσόγονοςΌσιος Μάρκος ο ΤριγλινόςΆγιος Θεόδωρος που μαρτύρησε στην ΑντιόχειαΆγιος Νικόδημος ο Οσιομάρτυρας από την ΒέροιαΆγιος Μερκούριος «ὁ ἐν Σμολένσκῃ»Όσιος Μερκούριος ο νηστευτήςΣύναξη των Αχαιών ΑγίωνΣύναξη Αγιωτών Αγίων

Σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο ήλιος ανέτειλε στις 7:14π.μ. και θα δύσει στις 5:08μ.μ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Κυριακή 24 Νοεμβρίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα