Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε άστεγους, 4 στη Θεσσαλονίκη σε ένα ζευγάρι!

22:30 3/4/2020 - Πηγή: Sportime

Κορονοϊός: Η… αρχή φαίνεται πως έγινε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και η συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου υπάρχει καταγγελία πως σε ένα ζευγάρι αστέγων έχουν «κοπεί» 4 πρόστιμα των 150 ευρώ!

Ως δικαιολογία για άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους… Σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν και είναι άστεγοι.

Σύμφωνα

με την ιστοσελίδα voria, η οργάνωση Άρσις μετά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν διευκρινίζει ότι η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση:

«Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και πώς θα αρθεί το lockdown

Ούτε η λειτουργία εκτάκτως του Περιπτέρου του Γιατρών του Κόσμου στη ΔΕΘ κάλυψε την επείγουσα ανάγκη για προσωρινή στέγαση και πολλοί άστεγοι που απευθύνονται εκεί δεν γίνονται δεκτοί λόγω πληρότητας.

Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός ατόμων αναγκάζεται ζει στο δρόμο, παρά την ισχύ του περιορισμού κυκλοφορίας.

Η δυνατότητά τους να απευθυνθούν σε κάποια κοινωνική υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουν σε ένσταση με τη συνδρομή της, δεν έχει προβλεφθεί ως αιτιολογία μετακίνησης.

Επομένως, η ενδεχόμενη προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες ενέχει τον κίνδυνο της εκ νέου επιβολής προστίμου», σημειώνει η οργάνωση.

The post Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε άστεγους, 4 στη Θεσσαλονίκη σε ένα ζευγάρι! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα