Κορονοϊός: Σκέψη της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα σχολεία

17:35 5/3/2020 - Πηγή: Sportime

Κορονοϊός: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για απόφαση για κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα ο Σωτήρης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως είναι ένα θέμα αυτή τη στιγμή ανοιχτό το οποίο συζητείται από την ειδική ομάδα που συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Dikaiologitika News,

το θέμα για κλειστά σχολεία είναι αυτή τη στιγμή κάτι που συζητείται κι εξετάζεται. Στην παρούσα φάση βέβαια όπως τόνισε αρκούν τα μέτρα τα οποία όμως από την άλλη διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού, στη χώρα μας ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα στους 31. Παράλληλα ανακοινώθηκε ειδικός σχεδιασμός που προβλέπει και τη συγκέντρωση αποθεμάτων ιατρικών μασκών, φαρμάκων και άλλων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Τσιόδρας ανέφερε πως υπάρχει σχεδιασμός που προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγκέντρωση αποθεμάτων σε μέτρα ατομικής προστασίας, φάρμακα και άλλα υλικά, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για κλίνες ΜΕΘ. Ξεκαθάρισε, δε, πως ο εργαστηριακός έλεγχος του ιού θα γίνεται σταδιακά μόνο στα σοβαρά περιστατικά.

Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση και η πρόληψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διασποράς θα μειώσει την ένταση της νόσου με στόχο να ελαχιστοποιηθούν και οι πιέσεις στο ΕΣΥ αλλά και να μειωθούν οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις. «Αυτό έγινε και χθες στην Αχαΐα, που εντοπίστηκε η περίπτωση της νόσου από γιατρούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην ομάδα εκδρομέων στο Ισραήλ και την Αίγυπτο», πρόσθεσε.

«Τα καθ’ υπερβολήν μέτρα που ελήφθησαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται πανικός, ενώ ιατρική βοήθεια θα πρέπει να αναζητούν όσοι έχουν σοβαρά συμπτώματα. Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, σε συνεννόηση με επιστήμονες και θεράποντες ιατρούς, θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τους», διευκρίνισε.

Κορονοϊός: Για κλειστά σχολεία μιλά κι ο Ηλίας Μόσιαλος

Για κλείσιμο των σχολείων μιλά κι ο καθηγητής, του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με χθεσινή ανάρτησή του στο facebook, τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού και πιο συγκεκριμένα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια. Το ίδιο επιβεβαίωσε και σήμερα σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η ανάρτησή του έλεγε το εξής:«Θεωρώ ότι αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού. Αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας την είδηση για τα δραστικά μέτρα στην Ιταλία, με το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων».

Πηγή: dikaiologitika.gr

The post Κορονοϊός: Σκέψη της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα σχολεία appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα