Κορονοϊός: Γενική καραντίνα, μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ ανοιχτά

Ο κορονοϊός προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων εμπορικών δραστηριοτήτων, με συνέχιση της λειτουργίας μόνον βιομηχανιών, φαρμακείων, των βασικών δημόσιων μεταφορών και των καταστημάτων τροφίμων.

Σε

μία απόπειρα συγκράτησης της νόσου, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει «προσωρινό λουκέτο» σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Όπως είναι τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα, ακόμα και τα αεροδρόμια.

Ουσιαστικά, η Ελλάδα θα μπει σε γενική καραντίνα, με μόνη εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες θα πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Πιθανότατα θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Οι εξελίξεις πάντως, θα είναι άμεσες και σίγουρα όσο ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων, τόσο θα επισπεύδονται οι αποφάσεις.

Κορονοϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα – Κλείνουν οι καφετέριες

Για το ξέσπασμα κατά των δημοτών του μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος δεν άντεξε να βλέπει την πολυκοσμία στα καφέ και τα μαγαζιά της πόλης του, ενώ υπάρχουν συστάσεις για περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις λόγω κορωνοϊού.

Θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες, λέει μέλος της Επιτροπής Ειδικών (ΘΕΜΑ 104,6)

«Δυστυχώς, δεν έχουμε κουλτούρα πρόληψης στη χώρα. Δεν έχουμε το αίσθημα αλληλεγγύης, είμαστε λίγο εγωκεντρικοί» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου προσθέτοντας ότι «στην επόμενη επιτροπή θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες»

The post Κορονοϊός: Γενική καραντίνα, μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ ανοιχτά appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα