Κορoνοϊός: Πώς γίνονται τα «γρήγορα τεστ» και πόσο κοστίζουν (vid)

Ο αγώνας δρόμου για τα γρήγορα τεστ, τα λεγόμενο «rapid test», συνεχίζεται και αφορά τον κορονοϊό.

Ο τουριστικός κλάδος εναποθέτει τις ελπίδες του για μια καλή σεζόν στην αποτελεσματικότητα αυτής της κατηγορίας τεστ που προς το παρόν δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια.

Πρόκειται για ένα τεστ του τέταρτου. Μια σταγόνα αίματος τοποθετείται πάνω στην ταινία βιοχημικής αντίδρασης.

Προστίθεται τέσσερις σταγόνες

ρυθμιστικού διαλείμματος και μετά από 15 λεπτά η ειδική ταινία εισάγεται εντός του καταγραφέα, ο οποίος άμεσα καταγράφει και εκτυπώνει τις μετρήσεις.

Με το σταγονόμετρο οι παραλαβές των γρήγορων τεστ

Οι κούτες με το τεστ των αντισωμάτων φτάνουν από την Κίνα με το σταγονόμετρο και οι προμηθευτές στέλνουν τα τεστ μόνο σε νοσοκομεία και κλινικές και όχι σε ιδιώτες γιατρούς, ούτε σε φαρμακεία.

Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου στο νοσοκομείο Αττικόν έγιναν 44 δοκιμές rapid test. Και πρόσφατα εστάλη αναφορά στον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος σημείωσε πως δεν είναι ακόμα αξιόπιστα.

Εκτός όμως από τα τεστ των αντισωμάτων, η Ελλάδα προμηθεύεται και το τεστ αντιγόνου από το Βέλγιο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε ένα τέταρτο, όπως και στο τεστ των αντισωμάτων.

Εκτός από πιο γρήγορα τα rapid test είναι και πιο φθηνά. Το κόστος για τα υλικά του μοριακού ελέγχου κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 ευρώ ενώ τα τεστ αντιγόνου και αντισωμάτων πωλούνται στους προμηθευτές μεταξύ 7 και 9 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – ΠΟΥ: Πρόωρη χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει «φονική επανεμφάνιση» της πανδημίας

Γρήγορα τεστ: Δείτε το βίντεο

The post Κορoνοϊός: Πώς γίνονται τα «γρήγορα τεστ» και πόσο κοστίζουν (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα