Κορονοϊός: Ποιοι οι κίνδυνοι από την χρήση μάσκας στα παιδιά – Του ιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη

Κορονοϊός: Πολλά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στα παιδιά η χρήση μάσκας, σύμφωνα με μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Μόλις σήμερα η υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκε και έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο. «Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Αυτό που δεν ανέφερε ως όφειλε ήταν και οι κίνδυνοι που αναφέρονται από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, αναφορικά με

την χρήση μάσκας στις μικρές ηλικίες.

Σύμφωνα με επιστήμονες αλλά και τον ιατρό π. Αντώνιο Στυλιανάκη, η προσπάθεια αναπνοής με φραγμένο το στόμα και τη μύτη δεν προκαλεί είσοδο του αέρα, όπως γίνεται στην κανονική αναπνοή, με αποτέλεσμα την απότομη πτώση του οξυγόνου στο αίμα του παιδιού και την μεγάλη αύξηση της αρνητικής ενδοθωρακικής πίεσης.

Όπως σημειώνεται από τον πατέρα Αντώνιο, και τα δύο μαζί δυσκολεύουν την καρδιακή λειτουργία, με κίνδυνο την καρδιακή ανακοπή ή την εμφάνιση οξέως πνευμονικού οιδήματος.

Το άρθρο Κορονοϊός: Ποιοι οι κίνδυνοι από την χρήση μάσκας στα παιδιά – Του ιατρού π. Αντωνίου Στυλιανάκη εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα