Κορονοϊός: Ο Χάρτης και τα τέσσερα επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Κορονοϊός: Τον χάρτη και τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό παρουσίασε, ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανε γνωστό τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

και προστασίας, αλλά και τα τέσσερα επίπεδα, στα οποία υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Basket League : Παρουσίασε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Εντάσσει δηλαδή τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται στα εξής επίπεδα: επίπεδο ένα: ετοιμότητας, επίπεδο δύο: επιτήρησης, επίπεδο τρία: αυξημένες επιτήρησης και στο επίπεδο τέσσερα: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

Δείτε ενδεικτικά παρακάτω…

Το άρθρο Κορονοϊός: Ο Χάρτης και τα τέσσερα επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα