Κορονοϊός: Με πορτιέρη θα λειτουργούν τα Mikel

Στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που περιλαμβάνει και τις καφετέριες προσαρμόστηκαν από σήμερα τα Mikel. Τι αναφέρει o πρόεδρος της αλυσίδας, Λευτέρης Κυριακάκης.

Η χθεσινή ήταν μία δύσκολη νύχτα για τα Mikel τα οποία, από την μεγαλύτερη αλυσίδα καφετέριας στην Ελλάδα, έπρεπε να μετατραπούν σε χώρο take away και delivery ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν

με βάση τα νέα μέτρα καραντίνας που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Όπως εξηγεί στο News24/7 τραπεζοκαθίσματα μεταφέρθηκαν σε υπόγεια σε όσα καταστήματα διέθεταν τον σχετικό χώρο ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου franchisee ενοικίασαν αποθήκες για να τα μεταφέρουν εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη το σύνολο των Mikel θα παραμείνουν ανοιχτά με τις ελάχιστες εξαιρέσεις – σ.σ. προς το παρόν τρία καταστήματα στην Αθήνα – να αφορούν καταστήματα με μεγάλη σάλα όπου ο συνεργάτης της αλυσίδας έκρινε ότι θα ήταν ασύμφορη η δραστηριότητα μόνο του take away. Δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί καθώς η πτώση στον τζίρο των καφετεριών είναι πάνω από 60% από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας.

Παράλληλα αλλάζει και ο τρόπος εξυπηρέτησης καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα δεν θα πρέπει να σχηματίζονται ουρές άνω των 5 ατόμων στους χώρους εξυπηρέτησης. Στα πλαίσια αυτά θα υπάρχει “πορτιέρης” στην είσοδο των Mikel ο οποίος θα ζητάει από τους πελάτες να κάνουν λίγη υπομονή εκτός του καταστήματος. Στα καταστήματα με δύο πόρτες αυτές θα λειτουργούν ξεχωριστά, ως είσοδος και έξοδος, ώστε να μην έρχονται σε επαφή αυτοί που έχουν εξυπηρετηθεί με αυτούς που είναι σε αναμονή.

The post Κορονοϊός: Με πορτιέρη θα λειτουργούν τα Mikel appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα