Κορονοϊός: «Λουκέτο» στην Τσεχία για έναν μήνα – Σε «καραντίνα» και η Αυστρία

Κορονοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκαν Τσεχία και Αυστρία προκειμένου να περιορίσουν τη δράση του ιού. Την Πέμπτη (12/3) άλλωστε είχαμε το πρώτο θάνατο στην Αυστρία

Επρόκειτο για έναν 69χρονο άνδρα ο οποίος «έσβησε» σε νοσοκομείο της Βιέννης, όπου νοσηλευόταν προσβεβλημένος με τον νέο κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας έπασχε από χρόνια νόσο και είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός:

Μισθοδοσία – Ανωτέρα βία, τι ισχύει

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων στην χώρα (από 202 σε 3-02 μέσα σε μια ημέρα), έκαναν την αυστριακή Κυβέρνηση να πάρει μια σειρά από μέτρα.

Έτσι ανακοινώθηκε η διακοπή λειτουργίας όλων των καταστημάτων εκτός όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, την διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Παράλληλα τρία χωριά της περιοχής του Τυρόλου τίθενται σε καραντίνα.

Επιπλέον για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού απαγορεύονται από σήμερα οι επισκέψεις ασθενών στα δημοτικά νοσοκομεία της Βιέννης.

Κορονοϊός Τσεχία: Σε «καραντίνα» Τσεχία

Εξάλλου σε μέτρα εκτάκτου ανάγκης για 30 ολόκληρες ημέρες, προχώρησε και η Τσεχία μολονότι έχει μόλις 96 κρούσματα του κορονοϊού. Η κυβέρνηση στην Πράγα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 30 μέρες, λαμβάνοντας σειρά μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του ιού.

Ο πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις, εντείνει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και ανακοινώθηκαν μια σειρά μέτρων, όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων, η αναστολή θρησκευτικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, εκθέσεων και αθλητικών εκδηλώσεων. Τα σχολεία είχαν ήδη κλείσει προ ημερών. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 8 το βράδυ, ενώ πολλοί πολίτες θα εργάζονται από το σπίτι τους. Απαγορεύονται, επίσης, οι επισκέψεις σε γυμναστήρια, πισίνες, βιβλιοθήκες.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε αλλοδαπούς από χώρες υψηλού κινδύνου (Κίνα, Ιταλία, κλπ), παρά μόνο αν έχουν άδεια μόνιμης ή προσωρινής κατοικίας. Στα σύνορα με τη Γερμανία και την Αυστρία θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι. Έγιναν, επίσης, αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες, να μην επισκέπτονται χώρες υψηλού κινδύνου, καθώς μετά δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω στην Τσεχία.

The post Κορονοϊός: «Λουκέτο» στην Τσεχία για έναν μήνα – Σε «καραντίνα» και η Αυστρία appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα