Κορονοϊός: Κλείνουν τα πάντα και στη Γερμανία – Έκτακτα μέτρα από την Μέρκελ

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Ανγκελα Μέρκελ και για την Γερμανία λόγω κορονοϊού, ενώ όπως τονίζει πρόκειται για «άνευ προηγουμένου μέτρα τα οποία όμως πρέπει να τηρηθούν».

Άπαντες σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνουν τα μέτρα τους προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακρόν: «Είμαστε σε πόλεμο» (vid)

Στο πλαίσιο αυτό και η Άνγκελα Μέρκελ, συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια,

ανακοίνωσε πως όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία.

Τα εστιατόρια επιτρέπεται να ανοίγουν μόνο μεταξύ 06:00 και 18:00, κλείνουν οι παιδικές χαρές, ενώ τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα δεν πρέπει προσωρινά να προσφέρουν διανυκτερεύσεις στους τουρίστες. Επιτρέπονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες διανυκτερεύσεις.

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, σε μία προσπάθεια που γίνεται για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

The post Κορονοϊός: Κλείνουν τα πάντα και στη Γερμανία – Έκτακτα μέτρα από την Μέρκελ appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα