Κορονοϊός-Εργαστήριο Γουχάν: «Ψέματα χωρίς αποδείξεις!»

Το εργαστήριο στην Κίνα, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής, ότι δηλαδή θεωρείται πηγή του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, Γιουάν Ζιμίνγκ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Είναι αδύνατο αυτός ο ιός να προήλθε από εμάς».

Σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημόνων, ο SARS-CoV-2 πιθανόν να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Η πανδημία έτοιμη να φέρει προσφυγικό «τσουνάμι»

Όμως

η παρουσία του ινστιτούτου αυτού λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αγορά της Γουχάν από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, τροφοδοτεί εικασίες για πιθανή διαρροή.

«Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιου είδους έρευνες διεξάγονται στο ινστιτούτο και πώς αυτές χειρίζονται ιούς και δείγματα. Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν σκοπίμως να παραπλανήσουν τους ανθρώπους και βασίζονται αποκλειστικά σε εικασίες και χωρίς αποδείξεις», τόνισε ο Γιουάν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, έπειτα από πολλές επισκέψεις στο εν λόγω ινστιτούτο, είχε προειδοποιήσει το 2018 τις αμερικανικές αρχές για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε ένα εργαστήριο που ερευνούσε τους κορονοϊούς που προέρχονταν από τις νυχτερίδες.

The post Κορονοϊός-Εργαστήριο Γουχάν: «Ψέματα χωρίς αποδείξεις!» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα