Κορονοϊός – ΠΟΥ: «Ο ιός έχει τη δυναμική πανδημίας»

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δεν φάνηκε… καθησυχαστικός για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως ακόμα και οι πλούσιες χώρες, θα πρέπει να αναμένουν εκπλήξεις.

Οι φόβοι για μία πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκαν έπειτα από την ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων στο Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –Έκτακτα μέτρα σε μέσα μεταφοράς

και στρατιωτικά νοσοκομεία

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι επιδημίες στο Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα δείχνουν για το τι είναι ικανός ο ιός. Καμία χώρα δεν πρέπει να εικάζει ότι δεν θα έχει κρούσματα, αυτό θα ήταν ολέθριο λάθος, στην κυριολεξία.

Και να προσθέσω, πάρτε την περίπτωση της Ιταλίας, ενός κράτους μέλους της G7, ήταν πραγματικά μια έκπληξη. Επομένως, ακόμα και σε πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες, θα δείτε επίσης κάποιες εκπλήξεις, θα πρέπει να αναμένετε κάποιες εκπλήξεις».

Επιπλέον, ανέφερε την εκτίμηση ότι η επιδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο», απευθύνοντας έκκληση προς τις χώρες να ενεργήσουν «ταχέως» για να περιορίσουν αυτόν τον «πολύ επικίνδυνο ιό».

The post Κορονοϊός – ΠΟΥ: «Ο ιός έχει τη δυναμική πανδημίας» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα