Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα! (vid)

Στην ανακοίνωση για τα νέα οικονομικά μέτρα με γνώμονα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα προχωρούν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν όσοι πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης: Τα νοσοκομεία και τα εργαστήρια στην Ελλάδα

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα κατά την πληρωμή των δανείων τους.

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιούνται στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορονοϊού.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

«Η απόφαση της ΕΚΤ με νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας. Για πρώτη φορά από το 2015 γίνεται αυτό. Αυτή η απόφαση δίνει την δυνατότητα αγοράς 12 δισ.. Ένα δείγμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως κανονικό κράτος μέλος».

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα κατά την πληρωμή των δανείων τους. Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις αναστολή δόσεων για 3 μήνες. Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες».

«Με σύνεση και έχοντας εξετάσει τον δημοσιονομικό χώρο ενισχύονται 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες με την αποζημίωση των 800 ευρώ», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Την αποζημίωση των 800 ευρώ θα λάβουν αναδρομικά και όσοι απολύθηκαν από την 1η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε και χθες ο πρωθυπουργός.

Η καταβολή του δώρου Πάσχα θα γίνει μεταγενέστερα προς ελάφρυνση των επιχειρήσεων. Οι υγειονομικοί και οι υπάλληλοι της ΓΓΠΠ θα λάβουν επιπλέον δώρο Πάσχα.

Η νέα πραγματικότητα ωθεί την κυβέρνηση να λαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης»

Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς…

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ:

The post Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα! (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα