Κοροναϊός: Παγκόσμιος συναγερμός από την εξάπλωση του ιού!

Κοροναϊός: Παγκόσμιος συναγερμός από την εξάπλωση του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Βουχάν και έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 17 ατόμων στην Κίνα.

Και ήδη προσαρμόζεται και μεταλλάσσεται, όπως προειδοποιούν Κινέζοι αξιωματούχοι, καθώς αυξάνεται ταχύτερα τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κοροναϊό, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία

Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού -ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν- τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Κοροναϊός: Οδηγίες του ΕΟΔΥ σε ταξιδιώτες

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενώ ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει στους ελέγχους της ετοιμότητας των υγειονομικών μονάδων. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί οδηγίες για πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κίνα ή έρχονται από εκεί.

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ καλούν όσους επιστρέφουν από την Κίνα και βρίσκονταν εκεί τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ έχουν παρουσιάσει συμπτώματα όπως πυρετός, να επισκεφτούν άμεσα γιατρό ώστε να υποβληθούν σε εξέταση.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν πως έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι, ενώ έχουν εντοπίσει πάνω από 900 κρούσματα σε 13 επαρχίες.

Την ίδια στιγμή, ο αρχίατρος του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Μπότκινο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι ένας Ρώσος πολίτης και ένας Κινέζος φοιτητής διακομίσθηκαν με την υποψία ότι είναι φορείς του νέου κοροναϊού.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Μόσχα έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κοροναϊού όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κρατικής ρυθμιστικής αρχή για την ασφάλεια των καταναλωτών (Rospotrebnadzor) Ελένα Ποπόβα.

«Φυσικά, έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του εμβολίου. Κάθε φορά που εκδηλώνεται ένας ιός ξεκινάμε αμέσως την ανάπτυξη του εμβολίου», δήλωσε η Ποπόβα.



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Κοροναϊός: Παγκόσμιος συναγερμός από την εξάπλωση του ιού! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα