Κεντέρης – Θάνου: Το ατύχημα που άλλαξε την ιστορία (vid, pics)

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν… Τι θα γινόταν αν ο Κώστας Κεντέρης έτρεχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας; Τι θα γινόταν αν η Κατερίνα Θάνου έτρεχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας;

Βρισκόμαστε στις 12 Αυγούστου 2004. Στο χρυσό καλοκαίρι της Ελλάδας

προστέθηκαν… μαύρα σύννεφα. Αμφιβολία. Και απογοήτευση. Ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος, με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αιτία του ατυχήματος είναι να χάσουν το ντόπινγκ κοντρόλ. Το δεύτερο, μετά από άλλο ένα στο Σικάγο. Το αποτέλεσμα ήταν ο αποκλεισμός τους από τους Αγώνες που ξεκινούσαν 24 ώρες αργότερα!

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα γαϊτάνι. Του παραλόγου. Η φημολογία ήταν έντονη πως οι δύο αθλητές προσποιήθηκαν το ατύχημα, προκειμένου να γλιτώσουν τον έλεγχο.

Έξω από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν, εμφανίστηκαν ορδές δημοσιογράφων.

Η εικόνα είναι χαρακτηριστική. Μόλις πήραν εξιτήριο επικράτησε πανικός για μία δήλωση. Ο Κώστας Κεντέρης υπερασπίστηκε της αθωότητάς του.

Μιλώντας για εκείνους που τώρα τον σταυρώνουν, ενώ πριν τον αποθέωναν.

Απογοητευμένη είχε δηλώσει και η Κατερίνα Θάνου.

Μερικές ώρες αργότερα, η υπεύθυνη της ΔΟΕ κρατούσε τις δύο διαπιστεύσεις στα χέρια της ως… λάφυρα ενός περίεργου πολέμου.

Αυτό ήταν. Χωρίς διαπίστευση ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν. Αφήνοντας ένα πελώριο αν…

Η υπόθεση έκλεισε το 2011. Ο Κεντέρης και η Θάνου κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, το οποίο δέχτηκε την έφεσή τους.



Το άρθρο Κεντέρης – Θάνου: Το ατύχημα που άλλαξε την ιστορία (vid, pics) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα