Καρέρα: Πήρε πόντους στην… καρδιά του Μελισσανίδη

Ο Μάσιμο Καρέρα σε 15 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ κατάφερε να αλλάξει πολλά. Πρόλαβε σε 2,5 μήνες να αλλάξει πολλά. Το ψυχισμό της, την νοοτροπία, την εικόνα της, την αποτελεσματικότητα της στο παιχνίδι.

Και κάπως έτσι πλέον η Ενωση υπολογίζεται ως δύναμη ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιρική δύναμη που μπορεί να διεκδικήσει στα ίδια το Κύπελλο Ελλάδος και τη 2η θέση του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός προπονητής είναι… προπονητής και όχι μάγος. Το

έκανε με δουλειά, πλάνο και αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα της ΑΕΚ. Βρήκε τι φταίει, τα έβαλε κάτω, βρήκε τη λύση και το πρόβλημα λύθηκε.

Και η ΑΕΚ έγινε ξανά πρωταγωνίστρια. Το πρώτο και βασικό. Άφησε τον ρόλο του κομπάρσου πίσω της, όπως και τις κακοτεχνίες του περασμένου καλοκαιριού. Ετσι, πλέον η Ενωση παίρνει νίκες, δύσκολα χάνει (μία ήττα και αυτή άδικη στην Τούμπα) και μπαίνει για τα καλά ξανά στον χάρτη. Ο Μάσιμο Καρέρα δεν ενθουσιάζεται, μα ενθουσιάζει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίχως να εκδηλώνεται είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ κατέβηκε στα αποδυτήρια και συνεχάρη παίκτες και προπονητή για την απόδοση και τη νίκη της ΑΕΚ. Βλέπει μια ομάδα βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα και εκτιμά πολύ την καλή δουλειά του Ιταλού και του τιμ του. Ο Μελισσανίδης πάντως με τον Καρέρα δεν έχουν στενές σχέσεις. Έχουν ελάχιστες προσωπικές επαφές, καθώς ο Ιταλός έχει στενότατη συνεργασία με τον Ιλια Ιβιτς.

Η πρόθεση της ΑΕΚ είναι να παραμείνει ο Μάσιμο Καρέρα και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Αυτή η κουβέντα δεν έχει γίνει ακόμη και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει. Μπορεί η ανακοίνωση της συνεργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο να ανέφερε deal για 1,5 χρόνο, αλλά οι δύο πλευρές θα τα πουν ξανά για τη νέα χρονιά. Ο Καρέρα δεν… ανοίγεται, δεν είναι άνθρωπος που εκδηλώνει σκέψεις και προθέσεις. Τον ενδιαφέρει πρωτίστως το project της φετινής χρονιάς και να ολοκληρωθεί πετυχημένα για την ΑΕΚ η σεζόν.

Ανοιχτό πότε θα γίνει το κρίσιμο-τελικό ραντεβού ΑΕΚ-Καρέρα

Πότε θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις δεν είναι διόλου ξεκάθαρο. Μπορεί και πριν το Πάσχα, μπορεί και προς το τέλος της χρονιάς. Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Ιταλό και θέλει να του αναλύσει το πλάνο σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη χρονιά που έχει… άρωμα «Αγιάς Σοφιάς». Προφανώς και ο Καρέρα αν πειστεί να παραμείνει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, δηλαδή να μην έχει πρόταση από το εξωτερικό και δη την Ιταλία, θα απαιτήσει ένα σχέδιο για μια ομάδα πρωταγωνίστρια και με υλικό υψηλού επιπέδου και οργάνωση top κλαμπ. Ο Μελισσανίδης από πλευράς του θέλει να επενδύσει πάνω στον Καρέρα δίχως να έχει γίνει ξεκάθαρο το ακριβές πλάνο για τη νέα σεζόν, κάτι που θα αποφασιστεί μαζί με τον Ιλια Ιβιτς. Ωστόσο, ο Καρέρα τον έχει κερδίσει ως νοοτροπία επαγγελματία και ανθρώπου που δουλεύει και απαιτεί αποτελέσματα.

Μέχρι σήμερα ο «Τίγρης» εκτιμούσε πολύ τη δουλειά του Γκουστάβο Πογιέτ αλλά η συνεργασία τους τελείωσε εφιαλτικά εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον Ιταλό. Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2018 και να αναγνώριζε την ψυχολογική επίδραση που είχε σε παίκτες και οπαδούς, αλλά δεν είχαν… κολλήσει στο 100%.

Τώρα όμως ο Καρέρα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δουλειά που έχει να κάνει, με το ότι δεν επικαλείται δικαιολογίες και το… κακό ξεκόνημα της ομάδας μέσα στην χρονιά παίρνει… πόντους στα μάτια του Μελισσανίδη.

Και πλέον όλοι αναμένουν το πότε θα είναι το κατάλληλο timing για να ανοίξει η κουβέντα της παραμονής του. Μια κουβέντα που η ΑΕΚ θα ήθελε να τελειώσει γρήγορα, αλλά να έχει χρονικό ορίζοντα ετών. Για την πρωταγωνίστρια ΑΕΚ της «Αγιάς Σόφιας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβες» Κούγια για το ΒέροιαΟλυμπιακός: «Τους έβαλε ο Μελισσανίδης να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό»

The post Καρέρα: Πήρε πόντους στην… καρδιά του Μελισσανίδη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα