ΗΠΑ: Εκτός μεταλλίων μετά από 17 χρόνια

Η Γαλλία κατάφερε κάτι που σε πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο. Πέταξε εκτός της τετράδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, άρα και της ζώνης των μεταλλίων, την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ

Μετά από 13 χρόνια οι Αμερικάνοι θυμήθηκαν πως είναι η… γεύση της ήττας. Η τελευταία φορά είχαν χάσει οι ΗΠΑ σε επίσημο αγώνα ήταν το 2006 στη Σαϊτάμα από την Εθνική μας ομάδα. Πλέον όμως

οι Γάλλοι θα έχουν να το λένε ότι έριξαν στο καναβάτσο την dream team. Μπορεί η φετινή ομάδα του Γκρεκ Πόποβιτς να μην είχε τα πιο λαμπρά αστέρια της, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι παίκτες που βρέθηκαν στην Κίνα δεν ήταν υψηλού επιπέδου.

Η τελευταία φόρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέβηκαν στο βάθρο ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιντιανόπολις το 2002. Τότε οι Αμερικάνοι που έπαιζαν εντός έδρας στην προημιτελική φάση είχαν ηττηθεί από την Γιουγκοσλαβία με 81-78 και στους αγώνες κατάταξης δέχθηκαν ακόμη μια ήττα, από την Ισπανία και τελικά τερμάτισαν έκτοι.

Το μόνο που μπορεί να παρηγορήσει τους Αμερικάνους είναι το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

View this post on Instagram

Five down. Three to go. Sights & Sounds from the first & second rounds of action in China

A post shared by USA Basketball (@usabasketball) on Sep 11, 2019 at 1:55am PDT

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook

The post ΗΠΑ: Εκτός μεταλλίων μετά από 17 χρόνια appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα