ΗΠΑ – CDC: Τεστ και για τους εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

21:46 2/8/2021 - Πηγή: Sportime

ΗΠΑ: Η διευθύντρια των CDC, ονόματι Ροσέλ Βαλένσκι, δήλωσε ότι τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την πανδημία είναι αρκετά ανησυχητικά.

Το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλυψε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ενδέχεται να μεταδώσουν με μεγάλη ευκολία τη μετάλλαξη Δέλτα και σε άλλα άτομα, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανεμβολίαστους.

Ο διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2 είναι πλέον ευρέως διαθέσιμος και είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό

της μετάδοσης των νέων στελεχών του ιού.

Σημειώνεται, ότι το εμβόλιο συνεχίζει να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου ή θανάτου κατά 10 φορές και τον κίνδυνο λοίμωξης COVID-19 κατά 3 φορές.

Εντούτοις, τα CDC σύστησαν εκ νέου στους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Ομοίως, στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2.

Οι Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος, γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επιπλέον, θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για 14 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή μέχρι να έχουν αρνητικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται για μία αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Αντετοκούνμπο: Τότε θα πάει στα Σεπόλια (pic)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Η απονομή του χρυσού στον Μίλτο Τεντόγλου

Survivor – Άννα Μαρία Βέλλη: Ο όρος που είχε βάλει για να πάει στον Άγιο Δομίνικο

Sportime Team για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα