Ημερομηνίες MotoGP: Παρουσιάσεις δοκιμές αγώνες MotoGP

Ημερομηνίες MotoGP: Ανακαλύψτε τις ημερομηνίες των πέντε τελευταίων παρουσιάσεων των ομάδων του πλέγματος MotoGP για τη σεζόν 2024.

Μετά την επιστροφή στην πίστα των ομάδων MotoGP στο Sepang, κατά τη διάρκεια του Shakedown και των πρώτων δοκιμών πριν από τη σεζόν, πέντε ομάδες δεν έχουν ακόμη σηκώσει το πέπλο τους για την επόμενη σεζόν.

Τέσσερις παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα μιας εβδομάδας, με την KTM

να ανοίγει την μπάλα. Οι Πορτοκαλί θα αποκαλύψουν το χρώμα της μοτοσυκλέτας τους στο φως της ημέρας στις 12 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Δοκιμών στο Κατάρ.

Ημερομηνίες MotoGP: Ο Johann Zarco από την πλευρά του θα εμφανιστεί με την LCR Honda στις 15 Φεβρουαρίου, δύο μέρες μετά την παρουσίαση της ομάδας Repsol Honda (13 Φεβρουαρίου) που θα κάνει χωρίς τον Marc Marquez υπέρ του Luca Marini μετά από έντεκα χρόνια συνεργασίας. Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia θα αφαιρέσει τα καλύμματα από τα RS-GP της στις 18 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από την έναρξη των δοκιμών στο Κατάρ.

Η Pramac θα είναι η τελευταία ομάδα που θα διοργανώσει την τελετή έναρξης της, αφού θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν με το Γκραν Πρι του Κατάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η Gresini Racing που ξεκίνησε τις εχθροπραξίες στις 20 Ιανουαρίου , πριν ακολουθήσουν οι Ducati Lenovo, VR46, Trackhouse Racing, Gasgas και Yamaha.

Το ημερολόγιο παρουσιάσεων της ομάδας MotoGP για το 2024

Ημερομηνίες MotoGP: Μετά το Sepang, οι ημερομηνίες των επόμενων δοκιμών MotoGP

Τα επόμενα ταξίδια σιρκουί στο grid του MotoGP θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο και θα σηματοδοτήσουν τις τελευταίες δοκιμές προετοιμασίας της σεζόν του 2024.

Το Shakedown καθώς και οι προ-σεζόν δοκιμές που διοργανώθηκαν στην πίστα Sepang (Μαλαισία) στις αρχές Φεβρουαρίου είναι πλέον πίσω από τους οδηγούς. Επομένως, όλα τα εργοστάσια έχουν αποθηκεύσει πολύτιμες πληροφορίες που θα είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών πριν από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν 2024.

Αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Κατάρ στις 19 και 20 Φεβρουαρίου. Δύο κρίσιμες ημέρες δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν στην ίδια πίστα ένα δεκαπενθήμερο αργότερα.

Στο Losail θα έχουν αποκαλυφθεί όλα τα ομαδικά παιχνίδια για το επόμενο πρωτάθλημα MotoGP , με εξαίρεση αυτό της Pramac. Η δορυφορική ομάδα της Ducati θα αποκαλύψει τα χρώματα του GP24 της την επόμενη εβδομάδα, στις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η σεζόν MotoGP του 2024 θα περιλαμβάνει μία ακόμη Επίσημη ημέρα δοκιμής από ό,τι το 2023. Ο αριθμός των ημερών αυτών των δοκιμών θα αυξηθεί έτσι σε εννέα. Ο στόχος της προσέγγισης είναι να δοκιμάσει μια νέα προδιαγραφή ελαστικού πριν από την κυκλοφορία του το 2025.

Ημερομηνίες MotoGP: Το επίσημο πρόγραμμα δοκιμών MotoGP 2024

2024 ημέρες δοκιμών  πριν από τη σεζόν
1-3 Φεβρουαρίου: Sepang
6-8 Φεβρουαρίου: Sepang
19-20 Φεβρουαρίου: Κατάρ

Ημέρες δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2024
Δευτέρα 29 Απριλίου: Circuito de Jerez-Angel Nieto
Δευτέρα 3 Ιουνίου: Autodromo Internazionale del Mugello
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: Misano World Circuit Marco Simoncelli

Ημέρα δοκιμών μετά τη σεζόν 2024
Μετά το Grand Prix της Βαλένθια

Ημερολόγιο 2024 Moto2 και Moto3 Pre-Season Test Calendar

Jerez
28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου: Επίσημες δοκιμές Moto2 και Moto3

Portimao
22 – 23 Φεβρουαρίου: Ιδιωτική δοκιμή Moto3
24 – 25 Φεβρουαρίου: Ιδιωτική δοκιμή Moto2

Ημερομηνίες MotoGP: «Εννέα ημέρες επίσημων δοκιμών προστίθενται στα 22 ιστορικά Grand Prix μας σε 18 χώρες την επόμενη σεζόν», ανακοινώθηκε η επίσημη ανακοίνωση  που έγινε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο αυτή θα είναι μια αξέχαστη σεζόν, αλλά σε καμία περίπτωση η τελευταία! 

Το MotoGP θα γιορτάσει επίσης την 75η επέτειό του τον επόμενο χρόνο. Οι αγώνες Grand Prix μοτοσικλετών έχουν γίνει το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, έχοντας ξεκινήσει το 1949, κάνοντας το φινάλε της επόμενης σεζόν στη Βαλένθια την ολοκλήρωση 75 χρόνων αγώνων. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα το γιορτάσουμε! »

Το προσωρινό ημερολόγιο για τη σεζόν MotoGP 2024

Ημερομηνίες MotoGP: Ανακαλύψτε το προσωρινό ημερολόγιο για τη σεζόν MotoGP 2024, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο 8 έως 10 Μαρτίου.

Το προσωρινό ημερολόγιο για τη  σεζόν MotoGP του 2024  μόλις ανακοινώθηκε και ορισμένες αλλαγές πρέπει να σημειωθούν για τη χρονιά του  διαγωνισμού  που παρουσιάζεται ως η 75η επέτειος των  Grand Prix  της μοτοσικλέτας . 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επόμενη σεζόν  θα είναι  η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου.  Στις 20 διοργανώσεις που περιλαμβάνονται στην περιοδεία του αθλήματος το 2023 θα  συμμετάσχουν το GP του Καζακστάν  ,   που ακυρώθηκε  αυτή τη σεζόν, καθώς και το  GP  της Aragon , η επιστροφή του οποίου αναμενόταν.

Όσον αφορά την κατανομή των διοργανώσεων, 11 θα διεκδικηθούν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι τελευταίες 11 λογικά θα διεξαχθούν μετά.  Το ημερολόγιο διατηρεί επίσης έναν περιφερειακό χαρακτήρα, με τις εκδηλώσεις του εξωτερικού, της Ευρώπης και του Ειρηνικού να ομαδοποιούνται.

Ημερολόγιο MotoGP για τη σεζόν 2024

Ημερομηνίες MotoGP: Η δράση θα ξεκινήσει στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο της 10ης Μαρτίου, θα τελειώσει στη Βαλένθια στις 17 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το 2023. Το GP της Καταλονίας (26 Μαΐου) αλλάζει ριζικά θέση για να τοποθετηθεί τέσσερις μήνες νωρίτερα από φέτος.

Η Ολλανδία (30 Ιουνίου) και η Γερμανία (7 Ιουλίου) αλλάζουν ελαφρώς ημερομηνίες, αφού οι δύο τελευταίες συναντήσεις που προηγούνται της διακοπής του Ιουλίου αντιστρέφουν τις θέσεις τους. Ίδια παρατήρηση για την Ινδονησία (29 Σεπτεμβρίου) και την Ιαπωνία (6 Οκτωβρίου). Το Γαλλικό Grand Prix θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024 στο Le Mans .

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, η επιστροφή του Grand Prix της Ουγγαρίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 2024, με το Balaton Park να εγγράφεται ως ρεζέρβα, εάν ένα από τα ομαδικά γεγονότα ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2024, το καύσιμο που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι 40%  ορυκτής προέλευσης, σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο  100%  το 2027.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα