Ιαπωνία: Ο καφές των 800 ευρώ το φλιτζάνι (vid)

Ένα μοναδικό μικρό καφενείο βρίσκεται στην Οσάκα στην Ιαπωνία, που σερβίρει έναν καφέ που μόνο εκεί μπορείτε αν απολαύσετε.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για ένα χαρμάνι 22 ετών, που για να το δοκιμάσετε πρέπει να ξοδέψετε περίπου 800 ευρώ.

Η ιστορία ίσως του ακριβότερου καφέ στον κόσμο ξεκίνησε πριν από δεκαετίες και μάλιστα κατά λάθος. Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch στην Ιαπωνία,

χρησιμοποιούσε έναν τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τουρκία: Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας! (vids)

Κάποια στιγμή ωστόσο ανακάλυψε ότι είχε ξεχάσει μια ποσότητα καφέ στο ψυγείο για πάνω από μισό χρόνο και καθώς δεν μπορούσε να σερβίρει τον ξεχασμένο καφέ στους πελάτες αποφάσισε να τον δοκιμάσει ο ίδιος. Προς έκπληξή του, ο καφές ήταν ακόμα πιο ωραίος από αυτόν που διατηρούσε για λίγες μέρες στο ψυγείο μιας και είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Αυτή ήταν η αφορμή ώστε ο Kanji Tanaka να αρχίσει να σερβίρει στους πελάτες καφέ που διατηρούσε για πολύ καιρό στο ψυγείο, φτάνοντας σήμερα να έχει εξελίξει την τεχνική αλλά και να έχει μεγαλώσει τις ποσότητες που διατηρεί. Ο καφές σήμερα φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και φτάνει μέχρι και τα 22 χρόνια σε ηλικία.

Πάντως από την τιμή που έχει, καταλαβαίνουμε ότι για τους περισσότερους είναι ένα ρόφημα που σίγουρα δεν θα καταφέρουν να γευτούν.


Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ιαπωνία: Ο καφές των 800 ευρώ το φλιτζάνι (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα