Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη στις ΗΠΑ

Η Ρωσία ανακάλεσε την Τετάρτη τον πρέσβη της στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Ρώσος ομολογός του θα «πληρώσει ένα τίμημα», με φόντο τις παρεμβάσεις, όπως υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον, της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα δε με τον Τζο Μπάιντεν, ο ομολογός

του είναι «ένας φονιάς».

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις.

«Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Την Τρίτη, το γραφείο του αμερικανικού διευθυντή των αμερικανικών μυστικών πληροφοριών κυκλοφόρησε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές αρχές φέρεται να επεδίωξαν να δυσφημίσουν τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και το Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των περασμένων ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους την Τετάρτη, το Κρεμλίνο θεωρεί αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία φέρεται να παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «μπορεί κανείς για άλλη μια φορά να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι τέτοια υλικά – που δεν είναι υψηλής ποιότητας – χρησιμοποιούνται, πιθανότατα, ως δικαιολογία για να τεθούν στην ημερήσια διάταξη των επόμενων, νέων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, αναφέρει το ρωσικό Τass.

Διαβάστε επίσης:

Αμερική- Τουρκία: Σιγή ασυρμάτου σε «ψυχροπολεμικό» κλίμα! Το… τηλεφώνημα που δεν έγινε μέχρι σήμερα!

Τούρκοι: Οι S-400 απέναντι από την Κύπρο – Να ελέγχουμε την Αν. Μεσόγειο

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη στις ΗΠΑ

Το άρθρο Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα