Η Οδύσσεια του Νόλαν στην Ελλάδα: Τρίβουν τα μάτια τους – Δεν πληρώνει το κράτος!

Ο Ματ Ντέιμον, η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ έκαναν τρεις εβδομάδες γυρίσματα στην Πύλο για τη νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τίτλο «Η Οδύσσεια». Μια παραγωγή της Universal βασισμένη στο ομηρικό έπος, που φέρνει λάμψη και διεθνές ενδιαφέρον στην Ελλάδα.

data-end="1329">Όμως, όσο οι κάμερες γράφουν… το ελληνικό κράτος γράφει απουσίες. Σύμφωνα με το Variety, υπάρχουν καθυστερημένες πληρωμές που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ σε δεκάδες παραγωγές. Η Ελλάδα, που πανηγύρισε πέρσι στη Μόστρα για την ταινία «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί, δεν έχει πληρώσει ακόμα ούτε τα 350.000 ευρώ που της αναλογούν, όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες το έκαναν.

Το πρόγραμμα ΕΚΚΟΜΕΔ υπόσχεται επιστροφή 40% στους παραγωγούς, αλλά κανείς δεν πληρώνει. Οι γραφειοκρατίες, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και η γενικευμένη αφερεγγυότητα απειλούν να διώξουν τις διεθνείς παραγωγές οριστικά από την Ελλάδα.

Το ότι ο Νόλαν γύρισε στην Πύλο είναι επίτευγμα. Το ότι δεν θα ξαναπατήσει, είναι πολιτική αποτυχία. Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα χάνει μια χρυσή ευκαιρία γιατί δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Πηγή : Mediatime

Γεωργία Τσιαρλή για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Sportime