Η κατάταξη στο MotoGP και το πρόγραμμα του Grand Prix Αυστραλίας

Grand Prix Αυστραλίας: Η κατάταξη MotoGP 2023 μετά το Grand Prix της Ινδονησίας

Μετά το πολυσύχναστο πέρασμα του MotoGP στην Ινδονησία,ο Bagnaia οδηγεί το πρωτάθλημα με πιο άνετη διαφορά από ό,τι στο τέλος των δύο τελευταίων διοργανώσεων και προχωράμε στο Grand Prix Αυστραλίας .

Για πρώτη φορά μετά το Ισπανικό Γκραν Πρι, την τέταρτη συνάντηση της σεζόν, ο Francesco Bagnaia έχασε τον έλεγχο

του πρωταθλήματος MotoGP , με το κακό ξεκίνημά του το Σαββατοκύριακο έχοντας αφήσει το γήπεδο ανοιχτό στον Jorge Martin κατά τη διάρκεια του Sprint.

Ένα επεισόδιο που ωστόσο ήταν βραχύβιο, αφού ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Νο. 89 κατά τη διάρκεια του Main Race – ενώ ο τελευταίος υπερασπιζόταν το προβάδισμα – για να κερδίσει και να επιβεβαιώσει τη συνήθη θέση του ως ηγέτης στην κατάταξη των Οδηγών. . Έτσι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής αφήνει το Mandalika με προβάδισμα 18 μήκους.

Ο Marco Bezzecchi από την πλευρά του περιόρισε τη ζημιά, σημειώνοντας μεγάλους πόντους παρά τον τραυματισμό του στην κλείδα. Ο οδηγός του VR46 παραχωρεί έτσι μερικούς πόντους στην κορυφή του πρωταθλήματος, πηγαίνοντας από τους 54 βαθμούς πίσω στους 63.

Τίποτα δεν αλλάζει στην 4η και 5η θέση των Μπραντ Μπίντερ και Αλέξ Εσπαργκαρό. Από την άλλη, το επιτυχημένο Σαββατοκύριακο του Maverick Vinales, που στέφθηκε με δεύτερη θέση την Κυριακή, επέτρεψε στον Ισπανό να προχωρήσει μπροστά από τον Johann Zarco. Ο Γάλλος είναι πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την έκτη του πίνακα.

Ο Luca Marini (8ος), ο Jack Miller (9ος) και ο Fabio Quartararo (10ος) συμπληρώνουν το top 10. Ο Γάλλος πέτυχε μια καλή συλλογή πόντων στην Ινδονησία, γεγονός που του επιτρέπει να διευρύνει τη διαφορά από την ενδέκατη θέση του Alex, Marquez, του οποίου η επιστροφή ήταν εσπευσμένη αυτό το Σαββατοκύριακο, εξακολουθεί να είναι εξασθενημένο από μερικά κατάγματα πλευρών.

Κατάταξη αναβατών MotoGP 2023 μετά την ΙνδονησίαΠρόγραμμα MotoGP Grand Prix ΑυστραλίαςΒρείτε το πλήρες πρόγραμμα για το Grand Prix της Αυστραλίας, 16ος γύρος της σεζόν MotoGP 2023 που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Grand Prix Αυστραλίας: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζει την περιοδεία του στην Αυστραλία, στην πίστα Phillip Island, για να αγωνιστεί στην 16η συνάντηση των 20 που έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Ενώ η τελευταία έκδοση της διοργάνωσης χαμογέλασε στον Alex Rins, η εκδήλωση υπόσχεται να είναι εξίσου συναρπαστική το 2023 καθώς ο αγώνας για τον παγκόσμιο τίτλο εντείνεται μεταξύ του Jorge Martin και του Francesco Bagnaia.

Ο Bagnaia θα προσεγγίσει αυτή τη συνάντηση έχοντας αυτοπεποίθηση και πόντους, αφού 18 πόντοι τον χωρίζουν από τον Martin στο πρωτάθλημα, έναντι 3 πριν από το πολυσύχναστο πέρασμα του κλάδου στην Ινδονησία.

Ωστόσο, η επιθυμία για νίκη θα είναι σίγουρα εξίσου παρούσα στην πλευρά του Ισπανού που έχασε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα αφού το υπερασπίστηκε για λίγο στο τέλος του Mandalika Sprint.

Μια συναρπαστική μάχη που πρέπει να ακολουθήσετε σε λίγο πιο δυσάρεστες στιγμές: θα πρέπει να σηκωθείτε νωρίς ή να κοιμηθείτε αργά ανάλογα με τη στρατηγική που προτιμάτε.

Το πρόγραμμα για το Grand Prix της Αυστραλίας MotoGP 2023 

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου: 
Ελεύθερη εξάσκηση 1: 1:45 π.μ. – 2:30 π.μ.
Εξάσκηση: 6:00 π.μ. – 7:20 π.μ.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου: 
Δωρεάν Προπόνηση 2: 1:10 π.μ. – 1:40 π.μ.
Προκριματικοί 1: 1:50 π.μ. – 2:05 π.μ.
Προκριματικοί 2: 2:15 π.μ. – 2:30 π.μ.
Αγώνας σπριντ – 13 γύροι: 6: είμαι.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP, Grand Prix Αυστραλίας,MotoGP, Grand Prix afstralias