Η αντεπίθεση του Άρη αρχίζει πάλι με την Ξάνθη

Να που το φέρνει η μοίρα ο Άρης να κάνει και πάλι το ντεμαράζ του κόντρα στην Ξάνθη. Οπως πέρσι δηλαδή όταν άρχισε την αντεπίθεσή του από τα Πηγάδια με εκείνο το γκολ του Ματέο Γκαρσία στην κίνηση.

Το ματς είναι επίφοβο μόνο και μόνο γιατί όταν μετράς πάνω από 4-5 σερί νίκες επί του ίδιου αντιπάλου μπορεί το (κάθε) επόμενο παιχνίδι μαζί του να… στραβώσει. Λόγω του νόμου των πιθανοτήτων.

Συν

φυσικα τον εύλογο εγωισμό που θα θέλει να βγάλει η Ξανθη, σε συνάρτηση παβρα και με όσα γίνονται στο… δικαστικό κομμάτι με τη γνωστή υπόθεση.

Αγωνιστικά ο Άρης είναι πολύ καλύτερος ειδικά το τελευταίο διάστημα και φάνηκε και από τις δύο αναμετρήσεις με τους Ακρίτες στο Κύπελλο. Επιπλέον όσοι είδαν το τελευταίο δείγμα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου κόντρα στον Παναθηναϊκό, διαπίστωσαν πως η Ξάνθη είναι σε κακό «φεγγάρι».

Με νίκη η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ θα μπει με τον καλύτερο τρόπο στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος στο οποίο το πρόγραμμα είναι βατό. Η εξασφάλιση συμμετοχής στα πλέι οφ είναι ουσιαστικά στο χέρι των «κίτρινων» και μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα τα χάσουν.

Με λογικά αποτελέσματα δικά του και των υπολοίπων ομάδων ο Άρης έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βγει ακόμη και 4ος.

Παράλληλα με μια μικρή υπέρβαση στη συγκομιδή του και έχοντας την ΑΕΚ στο Βικελίδης (το μοναδικό ντέρμπι ως το φινάλε της κανονικής περιόδου) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε η η 3η θέση.

Κι αυτό καθώς οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για τα πλέι οφ είτε έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα, είτε παίζουν κάθε τόσο μεταξύ τους.

Ας μην κοιτάμε όμως τόσο μακριά προς το παρόν και ας δούμε την προσεχή τριάδα αγώνων με Ξάνθη (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Πανιώνιο (εντός). Αν δεχθούμε οτι το απόλυτο (9 βαθμοί δηλαδή) μπορεί να… στραβώσει κάπου (πχ στο Αγρίνιο καθώς ο Παναιωλικός παίζει τη ζωή του) τότε και η συγκομιδή των 7 βαθμών δεν είναι διόλου άσχημη.

ΥΓ: Στα προσεχή αυτά ματς ο Άρης θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών (θα ξέρεουμε σε λίγες μέρες πόσο ακριβώς διάστημα) του Μπράουν Ιντέγε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φανεί η απουσία του Νιγηριανού, γιατί η ομάδα θα καταφέρνει να κερδίζει, εύκολα δύσκολα.

ΥΓ1: Ευτυχώς στη θέση του υπάρχει ο Ντιγκινί, ένας ποδοσφαιριστής με ανάλογη προσήλωση στο αμυνντικό κομμάτι. Με τον Άρη να πιέζει ψηλά ώστε να κλέβει μπάλες και να φεύγει στην κόντρα έχοντας ανοιχτούς διαδρόμους για τους εξτρέμ ή τον επιθετικό πίσω από τον Νιγηριανό (Λάρσον) η δουλειά που έκανε ο Ιντέγε ήταν σημαντική. Στα θετικά το ότι ο Ντιγκινί προέρχεται από ένα ωραίο γκολ με τον Ολυμπιακό που του έδωσε ψυχολογία, έχοντας βρεθεί στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα.

ΥΓ2: Δεν αποκλείεται στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Άρης να έχει στη διάθεσή του και τον Ντουρμισάι, εφόσον φυσικά απόφαση της ΕΠΟ εκδοθεί την Παρασκευή (όπως ζήτησαν οι κίτρινοι).

ΥΓ3: Παρότι τα προσεχή ματς είναι βατά θέλει πολύ προσοχή στη διαχείριση του «κοντού» ρόστερ από τον Ένινγκ. Είναι κρίμα να χαθούν βαθμοί λόγω κούρασης ή τραυματισμών μετά από αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση της FIFA κατά του Άρη, όπως είπε και ο Διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου.

ΥΓ4: Στη συνάντηση των τεσσάρων με τον Αυγενάκη και τους επιτελείς των UEFA/FIFA τέθηκε και το θέμα του Άρη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα ειπώθηκε οτι δεν μπορεί να μπορεί χρέη μιας παλιά ΠΑΕ να αναβιώνουν ξαφνικά και να επιβαρύνουν μια νέα όπως είναι η ΠΑΕ Άρης. Για να δούμε αν θα προκύψει κάτι θετικό για τους «κίτρινους» και από αυτή την παρέμβαση.

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του συντάκτη 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Η αντεπίθεση του Άρη αρχίζει πάλι με την Ξάνθη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα