Η Dorna αποκλείει την CryptoDATA RNF από το γήπεδο MotoGP για τη σεζόν 2024!

Το συμβόλαιο CryptoDATA MotoGP Team δεν θα ανανεωθεί το 2024, η επιτροπή επιλογής αναζητά πλέον αγοραστή.

CryptoDATA RNF : Το Grand Prix της Βαλένθια θα σηματοδοτήσει την τελευταία εμφάνιση του Aprilia RS-GP με τα χρώματα της ομάδας CryptoDATA RNF  MotoGP στην κορυφαία κατηγορία των πρωταθλημάτων μοτοσυκλετών. Η FIM,

η IRTA και η Dorna ανακοίνωσαν αυτή τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου ότι το συμβόλαιο της ομάδας δεν θα ανανεωθεί για το 2024.

Η επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζει ότι ο λόγος για αυτόν τον τερματισμό οφείλεται σε «επανειλημμένες παραβιάσεις και παραβιάσεις της Συμφωνίας Συμμετοχής που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP»,  διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι πρόσθετες πληροφορίες θα δημοσιευθούν σε εύθετο χρόνο.

Το CryptoDATA και η RNF δεν θα είναι πλέον στο MotoGP το 2024

Ωστόσο, φημολογείται ότι ο ακριβής λόγος συνδέεται με προβλήματα πληρωμής.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΆμπου Ντάμπι F1: Ο Θρυλικός Max Verstappen τελειώνει τη σεζόν με στυλWRC: Η Toyota σημειώνει ένα εύκολο χατ-τρικ στο Ράλι Ιαπωνίας

Ως εκ τούτου, η επιτροπή επιλογής θα έχει καθήκον να εξετάσει τις αιτήσεις με σκοπό την επανέναρξη της ομάδας για την εκστρατεία του 2024. A priori τα συμβόλαια των οδηγών δεν κινδυνεύουν, ενώ τα μηχανήματα του τελευταίου θα παραμείνουν Aprilias.

Η ομάδα CryptoDATA RNF είναι εκτός MotoGP. Παρά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μια δήλωση τύπου που δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου και μια συνέντευξη με τη γερμανική έκδοση Speedweek το βράδυ της Κυριακής , η FIM, η IRTA και η Dorna αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο με την ομάδα CryptoDATA RNF για το Σεζόν MotoGP 2024.

Το δελτίο τύπου κάνει λόγο μόνο για «επανειλημμένες παραβιάσεις και παραβιάσεις της Συμφωνίας Συμμετοχής που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP» ως αιτία μη ανανέωσης της σύμβασης. Αλλά υπήρξαν φήμες (που διαψεύδονται από το CryptoDATA) ότι οι λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί από την ομάδα.

Ωστόσο, το μέλλον μιας δορυφορικής ομάδας της Aprilia είναι εξασφαλισμένο για το 2024. Το δελτίο τύπου κάνει λόγο για εξέταση των αιτήσεων για τη λειτουργία μιας ανεξάρτητης ομάδας της Aprilia για το επόμενο έτος και αναμένεται ευρέως ότι αυτό θα είναι υπό την αιγίδα της Trackhouse Racing, που ανήκει στον πρώην σταρ του NASCAR, Justin Marks. Η σειρά αναβατών θα παραμείνει η ίδια, καθώς τόσο ο Miguel Oliveira όσο και ο Raul Fernandez έχουν συμβόλαια απευθείας με την Aprilia. Το επιτελείο της ομάδας είναι πιθανό να παραμείνει το ίδιο.

Περισσότερα νέα είναι πιθανό να προκύψουν αρκετά γρήγορα.

Το δελτίο τύπου της Dorna εμφανίζεται παρακάτω:

Η FIM, η IRTA και η Dorna δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιο με την ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023

Η Επιτροπή Επιλογής MotoGP, που αποτελείται από μέλη των FIM, IRTA και Dorna Sports, αποφάσισε να μην επιλέξει την ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP για τη σεζόν 2024.

Οι επανειλημμένες παραβιάσεις και παραβιάσεις της Συμφωνίας Συμμετοχής που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP έχουν υποχρεώσει αυτή την απόφαση.

Η Επιτροπή Επιλογής θα εξετάσει τις αιτήσεις για μια νέα Ανεξάρτητη Ομάδα, χρησιμοποιώντας μηχανήματα Aprilia, για να ενταχθεί στο πλέγμα της κατηγορίας MotoGP για το 2024.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα ακολουθήσουν εν ευθέτω χρόνω.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Ένα GP Las Vegas, ευτράπελα πολλά!!!Η F1 AI και η καταραμένη πίστα αλλάζει το δράμαMotoGP GP Valencia και ο Marquez ξανά στο βάθροΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα