Γκολ είναι και τα πέναλτι

Παναθηναϊκός πέναλτι: Εντυπωσιακό, ομολογουμένως, το φαινόμενο, όμως το αποτέλεσμα και η ουσία μετράνε.

Μια φορά κι έναν καιρό, οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» πανηγύριζαν σαν γκολ, όταν η αγαπημένη τους ομάδα κέρδιζε πέναλτι.

Την εφετινή σεζόν, πάντως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Την άσπρη βούλα χρειάστηκε και στο Ηράκλειο το «τριφύλλι» για να φύγει με βαθμό.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ντύθηκε… Χατζηγιοβάνης και ισοφάρισε

1-1 τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 8 πέναλτι (2 με Λαμία, 2 με ΟΦΗ, 2 με Ολυμπιακό, 1 με Βόλο και 1 με Αστέρα Τρίπολης), εκ των οποίων τα 7 μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Συνολικά από την άσπρη βούλα οι «πράσινοι» έχουν καρπωθεί τους 10 από τους 21 βαθμούς (4 με Λαμία, 1 με ΟΦΗ, 1 με Ολυμπιακό, 1 με Βόλο και 3 με Αστέρα Τρίπολης).

Αν εξαιρεθεί εκείνο στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έπεσε… εύκολα, ο Παναθηναϊκός άξιζε τα εν λόγω σφυρίγματα.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει κερδίσει 8 πέναλτι σε 15 αναμετρήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο πάνω από 1 ανά αγώνα!

Εντούτοις, κι αυτό μέρος του ποδοσφαίρου αποτελεί, επομένως οι «πράσινοι» δεν θα πρέπει να αισθάνονται… τύψεις.

Ναι μεν, αλλά…

Αν δεν υπήρχαν τα πέναλτι, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ωμή πραγματικότητα. Το «τριφύλλι» δεν σκοράρει ούτε με… αίτηση στη ροή αγώνα και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει εύκολα όσο δεν υπάρχει γκολτζής.

Το ντουέτο Φεντερίκο Μακέντα-Χουάν Χοσέ Περέα αποχώρησε με θετικό πρόσημο από το «Θ. Βαρδινογιάννης». Βέβαια, όταν ο Γκίας Ζαχίντ επανέλθει σε υψηλές ταχύτητες, τότε ο Δώνης θα έχει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή, προκειμένου να αγωνίζονται οι πιο ουσιαστικοί παίκτες. Ο Κολομβιανός και ο Νορβηγός ανήκουν σε αυτούς. Στα 5 τελευταία ματς, ο Παναθηναϊκός έχει βάλει ισάριθμα γκολ, εκ των οποίων τα 4 από το σημείο του πέναλτι! Προφανώς, μία μπαλιά-τρύπα του Ζαχίντ ή μία «μπούκα» του Περέα μπορούν να φέρουν σκορ στο «τριφύλλι».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Γκολ είναι και τα πέναλτι appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα