Γιουβέντους – Ολυμπιακός 1-2: Όταν ο θρύλος λύγισε τη «Γηραιά Κυρία»

Σαν σήμερα (7/12) το 1999 ο Ολυμπιακός πετυχαίνει μία από τις σημαντικότερες νίκες της ευρωπαϊκής τους ιστορίας. Επικρατεί της Γιουβέντους με 2-1 στο Παλέρμο (όχι στο Τορίνο) για τον 3ο γύρο του Κυπέλου UEFA (νυν Europa League).

Ο Ολυμπιακός όμως δεν θα καταφέρει να προκριθεί καθώς στο πρώτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ,

είχε ηττηθεί με 3-1.

Η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί ιταλικού εδάφους ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ιταλικού εδάφους από το 1979 όταν ο Άρης νίκησε την Περούτζια με 3-0. Η πρώτη νίκη όμως του Ολυμπιακού στην Ιταλία είχε σημειωθεί στις 27/9/1972 όταν είχε κερδίσει την Κάλιαρι στη Σαρδηνία με 1-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο Παλέρμο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους των Αντσελότι, Κοβάσεβιτς και Ντελ Πιέρο. Παρότι η «Γηραιά Κυρία» άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κοβάσεβιτς στη συνέχεια οι Πειραιώτες αντέδρασαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας 7/12

Με δύο γκολ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 38’ (σουτ) και το 84’ (πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Μοντέρο) η ομάδα του Αλμπέρτο Μπιγκόν θα πετύχει μια σπουδαία ανατροπή επί της «Γιούβε».

Γιουβέντους: Ραμπούλα, Μπιριντέλι, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Τούντορ, Μπατσίνι (74′ Ζαμπρότα), Ολίσε, Τακινάρντι (46′ Πεσότο), Ντελ Πιέρο (62′ Μοντέρο), Εσνάιντερ, Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Άντζας, Κωστούλας, Μαυρογενίδης (46′ Γιαννακόπουλος), Πουρσαϊτίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61΄Νινιάδης), Πασσαλής, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς (73′ Αλεξανδρής).

Το άρθρο Γιουβέντους – Ολυμπιακός 1-2: Όταν ο θρύλος λύγισε τη «Γηραιά Κυρία» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα