Φυσικά και είναι το φαβορί η ΑΕΚ

Κάποια πράγματα είναι καλό να τα λέμε όπως… έχουν κι όχι τετραγωνισμένα! Κανείς δεν είπε ότι η κατάκτηση του BCL στο Final-8 της Αθήνας από την ΑΕΚ θα είναι εύκολη υπόθεση. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δε σου χαρίζεται.

Πρέπει να το… αρπάξεις γιατί και οι άλλοι είναι «πεινασμένοι». Όμως η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Απλά και ξεκάθαρα. Κι αυτό μπορούμε να το πούμε.

Γι αυτό άλλωστε

χτίστηκε και η συγκεκριμένη ομάδα: Για τίτλους. Δε μπορώ να βρώ άλλο λόγο που ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να έρθει το Final-8 στην Αθήνα.

Ούτε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι η ΑΕΚ έφερε τον Ταϊρίς Ράις (όχι όποιον κι όποιον) μόνο για το BCL. Ούτε και το ότι αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η κατάσταση του Σλότερ, έφτασε στην Αθήνα ο Άτκινς.

Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ανανεώσεις των έμπειρων Λάνγκφορντ, Ματσιούλις και φυσικά η απόκτηση του Λοτζέσκι!

Η ΑΕΚ έχει παίκτες με 1.259 αγώνες Euroleague και 124 τίτλους στην καριέρα τους. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος στο Final 8 που να διαθέτει τις παραστάσεις του Νίκου Ζήση; Ή του Ματσιούλις, του Λάνγκφορντ, του Λοτζέσκι, του Ράις (που έχει πάρει ευρωπαϊκά τρόπαια μόνος του;).

Κακά τα ψέματα, τέτοιο ρόστερ με τόση εμπειρία και γνώση σε μονοπάτια πρωταθλητισμού δεν έχει ΚΑΜΙΑ άλλη ομάδα απ’ όσες βρίσκονται στην Αθήνα.

Επαναλαμβάνω, κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα. Ποτέ δεν κατακτάς έναν τίτλο με… άνεση! Θα πρέπει να κοπιάσεις, να δουλέψεις σωστά, να προσεγγίσεις με τον κατάλληλο τρόπο την όλη διαδικασία. Πνευματικά και αγωνιστικά.

Όμως η ΑΕΚ με το υλικό που διαθέτει, με τους παίκτες που γνωρίζουν τα μονοπάτια του πρωταθλητισμού ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥΣ στο Final-8 σίγουρα τα έχει… εξασφαλισμένα τα παραπάνω. Κι αν όχι στο 100% (για να μην είμαστε απόλυτοι) σίγουρα σε συντριπτικό ποσοστό.

Ας μη γελιόμαστε. Οι βάσεις μπήκαν με τον τρόπο που χτίστηκε η ομάδα αλλά και με την επιτυχία να έρθει το Final 8 στην Αθήνα.

Το άρθρο Φυσικά και είναι το φαβορί η ΑΕΚ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα