ΕΤΗΣΕΑ σε Digea: Μειώστε τα κέρδη, ρίξτε τις τιμές σε όλους

Παρέμβαση της Εταιρείας Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής (ΕΤΗΣΕΑ) προς την ΕΕΤΤ για τις χρεώσεις της Digea. Η Ένωση ζητάει από την ΕΕΤΤ να προβεί σε αναδρομικό έλεγχο των εξόδων της εταιρείας Digea το έτος 2014 όσον αφορά το Κόστος Ανάπτυξης Λειτουργίας Δικτύου Ψηφιακής Ευρυεκποκμπής (ΚΑΛΠΔ), με βάση το οποίο γίνονται οι χρεώσεις

προς τους περιφερειακούς σταθμούς. Και επιπλέον να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης περί αναδρομικής τροποποίησης του ΚΑΛΠΔ με βάση τα πραγματικά έξοδα ανάπτυξης και λειτουργίας του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους. Και τέλος ζητάει την επιστροφή του συνόλου των αχρεωστήτως ποσών προς τους πελάτες.

Όπως έγραφε το «Π», η Digea παρουσιάζει υψηλή κερδοφορία, αναντίστοιχη από τις προβλέψεις της λειτουργίας της σε μονοπωλιακό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τις υψηλές χρεώσεις ενοικίου προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τη χρήση των υπηρεσιών. Αν μειώσει την κερδοφορία της, τόσο οι μέτοχοί της, όσο και οι υπόλοιποι πελάτες της θα πλήρωναν πολύ μικρότερο μηνιαίο ενοίκιο προς την Digea.Κι όλοι θα πάρουν σημαντική ανάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Peaky Blinders: Επιστρέφουν στο Netflix και ξέρουμε το πότε

Ο κύκλος εργασιών της το 2018 ανήλθε σε 16,58 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 3,3 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ το 2017, ταυτόχρονα μειώθηκε το κόστος δανεισμού από 21,5 εκατ. ευρώ το 2017 σε 18,9 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ το κόστος του έμμισθου προσωπικού αυξήθηκε από 1,65 εκατ. ευρώ το 2017 σε 1,76 εκατ. ευρώ το 2018. Το ίδιο διάστημα οι χρεώσεις προς τα μέλη της Ένωσης υπερδιπλασιάστηκαν, όπως σημειώνεται στη σχετική παρέμβαση.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΕΤΗΣΕΑ σε Digea: Μειώστε τα κέρδη, ρίξτε τις τιμές σε όλους appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα