Εθνική Ελλάδος: Ο Πογέτ ρισκάρει με τις επιλογές του – Μέχρι που θα τον φτάσουν;

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από το να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το EURO 2024, μετά από μια δεκαετία.

Η «γαλανόλευκη» με αντεπιθέσεις-φωτιά άλωσε το Δουβλίνο και πλέον το ματς της Δευτέρας (16/10, 21:45) αποτελεί χαρακτήρα τελικού. Ένας τελικός που θα διεξαχθεί εντός έδρας, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Με νίκη ουσιαστικά περνάει στο EURO. Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική μας.

Αυτή είναι η βαθμολογία του ομίλου της Ελλάδας

και οι επόμενες αγωνιστικές.

Με ήττα, στρέφεται ουσιαστικά στα play-offs του Nations League, ώστε να παίξει το τελευταίο χαρτί πρόκρισης εκεί.

Πριν όμως φτάσουμε στο ματς με τους Ολλανδούς, ορισμένα πράγματα χρήζουν ανάλυσης. Για παράδειγμα, η επιμονή Γκουστάβο Πογέτ να αφήνει τα μεγάλα ταλέντα είτε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο.

Δουβίκας, Παυλίδης και Κωνσταντέλιας δεν αγωνίστηκαν με το Εϊρε, κάτι που αποτελεί ρίσκο και σε δεύτερη ανάγνωση φάουλ.

Εθνική Ελλάδος: Μέχρι πότε θα βγαίνει το ρίσκο;

Σύμφωνοι. Ο Πογέτ έχει φτάσει την Ελλάδα μέχρι ενός σημείου παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και ρισκάροντας αρκετά. Διότι κάθε εθνική ομάδα στον κόσμο που έχει βλέψεις, αξιοποιεί στο έπακρο της ταλέντα της.

Εν προκειμένω, ο Κωνσταντέλιας που κεντάει με τον ΠΑΟΚ έμεινε εκτός αποστολής,Ο περσινός πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, Τάσος Δουβίκας, που πήγε με 12 «χαρτιά» στην Θέλτα δεν κλήθηκε καν στην αποστολή.Όσο για τον Παυλίδη, ο Ουρουγουανός έστειλε μήνυμα στον παίκτη της Αλκμααρ με 10 γκολ σε 8 αγώνες.

Πριν μας πείτε για τον… Ρεχάγκελ ότι είχε λειτουργήσει ακριβώς έτσι αφήνοντας εκτός Γεωργάτο, Στολτίδη και Ζήκο, να πούμε ότι ο Πογέτ δεν έγινε Ότο με μια νίκη.

Τα ρίσκα, respect γι’αυτά, του έχουν βγει. Ωστόσο, στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να πορεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα την τύχη. Κάποια στιγμή, αυτή τελειώνει και πρέπει να υπάρχει τεχνοτροπία για να φέρει τα θετικά αποτελέσματα.

Κάποια στιγμή, τα γάλατα θα σφίξουν και θα χρειαστούμε νέο αίμα με επιλογές γεμάτες ταλέντο και ρέντα. Εκεί, οι τρεις προαναφερθέντες θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμοι και να γνωρίζουν μέσα από την τριβή τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα.

Αν αυτή δεν επέλθει, τότε δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα