Εθνική Ελλάδας: Αυτά χρειάζεται για να προκριθεί!

Χαμόγελα σε όλη τη χώρα έφερε η Εθνική Ελλάδας, μετά το νικηφόρο πέρασμα της με 2-0 από την Ιρλανδία, αυξάνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στο Euro 2024.

Η «Γαλανόλευκη» σε συνδυασμό με την ήττα της Ολλανδίας από τη Γαλλία, κατάφερε να πατήσει σταθερά στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς, ενώ η Ολλανδία βρίσκεται στην τρίτη με 9 και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Έτσι για να καταφέρει να βρεθεί σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση η Εθνική Ελλάδας

θα πρέπει να είναι και τυχερή αλλά και θαρραλέα.

Συγκεκριμένα, η εκκίνηση πρέπει να γίνει από σήμερα κιόλας, όπου η ομάδας μας υποδέχεται σε ένα ματς-τελικό την Εθνική Ολλανδίας στην OPAP Arena (21:45), έχοντας τη στήριξη των οπαδών μας.

Σε αυτό το ματς, θέλουμε φυσικά μόνο νίκη και τίποτα άλλο, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε στην παρουσία μας στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το ιδανικό θα ήταν να επικρατήσουμε με πάνω από 3 γκολ διαφορά, προκειμένου να έχουμε την ισοβαθμία, ωστόσο όπως καταλαβαίνουμε κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, κόντρα σε μία τέτοια ομάδα.

Έτσι, πάμε στο άλλο σενάριο, που μας θέλει να παίρνουμε απλά τη νίκη και προς το παρόν να ξεφεύγουμε με 6 βαθμούς διαφορά και να θεωρήσουμε στη συνέχεια ότι οι Ολλανδοί θα πάρουν και τα δύο επόμενα παιχνίδια τους με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ για να μας φτάσουν.

Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί και η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ένα μικρό θαύμα, αφού θα πρέπει να έρθει ισοπαλία και πάλι στην OPAP Arena με την Εθνική Γαλλίας στον τελευταίο αγώνα για τον όμιλο μας.

Αν καταφέρουμε κόντρα στην αδιάφορη Γαλλία να πάρουμε έστω τον ένα βαθμό, θα πάρουμε την πρόκριση στο Euro 2024 και θα βρεθούμε μετά από αρκετά χρόνια στα τελικά μίας κορυφαίας διοργάνωσης.

Φυσικά αυτό θα γίνει αν στραβοπατήσει η Ολλανδία στα παιχνίδια της μετά από εμάς, ωστόσο ο κύριος στόχος μας, είναι φυσικά να πάρουμε τη νίκη απόψε απέναντι της και τα υπόλοιπα θα τα σκεφτούμε μετά την αναμέτρηση.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα