ΕΣΣΔ-ΗΠΑ 51-50: Όταν η Σοβιετική Ένωση «γκρέμισε» τους Αμερικανούς

06:51 9/9/2021 - Πηγή: Sportime

ΕΣΣΔ-ΗΠΑ 51-50: Σαν σήμερα η Σοβιετική Ένωση επικράτησε των ΗΠΑ και τις… ανάγκασε να χάσουν για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο.

ΕΣΣΔ-ΗΠΑ 51-50: Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1972, διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πιο συγκεκριμένα εκείνη την μέρα, ο τελικός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ.

Η Ενωμένη Σοβιετική Ένωση,

βρήκε απέναντι της, τις ΗΠΑ, που «μετρούσαν» τότε 63 συνεχόμενες νίκες. Σε εκείνον τον αγώνα που ολοκληρώθηκε με 51-50, υπέρ των Σοβιετικών, ήταν η πρώτη φορά, που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το χρυσό μετάλλιο, στην καλαθοσφαίριση.

Από το 1936, δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, ως και το 1968, έπαιζαν χωρίς… αντίπαλο. Έχοντας ως απολογισμό επτά χρυσά μετάλλια.

Όμως όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και τα ρεκόρ έχουν μία αρχή και ένα τέλος, το δεύτερο ήρθε το 1972. Στον τελικό των «3 δευτερολέπτων», όπως έμεινε στην ιστορία, στο Μόναχο.

Με τόσο χρόνο να απομένει οι ΗΠΑ ήταν μπροστά στο σκορ, με 50-49. Ο Σεργκέι Μπέλοφ δέχθηκε την πάσα και σημείωσε το νικητήριο καλάθι.

Οι ηττημένοι όμως κατέθεσαν ένσταση. Η οποία όμως απορρίφθηκε και γι’ αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ δεν παρέλαβαν τα ασημένια τους μετάλλια, ούτε μετά από το πέρας 30 ετών, όταν το επιχείρηση ξανά η ΔΟΕ.

ΕΣΣΔ-ΗΠΑ 51-50

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (Βλάντιμιρ Κοντράσιν): Παλιντόβα, Παουλάουσκας 3, Σακαντελίτζε 8, Ζαρμουχαμέντοφ 4, Μπολόσεφ 4, Εντέσκο, Σ. Μπέλοφ 20, Κόρκια 4, Ντβόρνι, Βολνόφ, Αλ. Μπέλοφ 8, Κοβαλένκο.

ΗΠΑ (Χανκ Άιμπα): Ντέιβις, Κόλινς 8, Χέντερσον 9, Μπάντομ 2, Ρ. Τζόουνς, Ντ. Τζόουνς 6, Φορμπς 2, Μπρούερ 9, Μπάρλεσον, Μακ Μίλαν 2, Τζόις 6, Ράτλιφ 6.

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της ημέρας (9/9)

Γιώργος Διπλοΐδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα