ΕΣΑΚΕ: Δεν μπορεί, μας κάνετε πλάκα!

Λέτε να το κάνουν επίτηδες στον ΕΣΑΚΕ; Πιθανότατα, αν επιθυμούν με το σενάριο κωμωδίας που συνηθίζουν να παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα, να μας κάνουν να γελάμε. Πάντως το να συνεδριάσεις 30 Ιουλίου και να πάρεις μεγαλειώδη απόφαση για… Super Cup είναι αυτό που λένε… γελάνε και οι πέτρες.

Στον ΕΣΑΚΕ μαζεύτηκαν, λοιπόν, για την τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού. Να δουν τι θα κάνουν με τη φτώχεια τους,

διότι αυτό συμβαίνει. Τίποτα διαφορετικό. Και τίποτε ενθαρρυντικό. Όση καλή διάθεση κι αν έχεις δεν κλείνεις τα μάτια σου στην αλήθεια. Και στην πραγματικότητα.

Πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο για το ότι απαιτούνται αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ. Σε βάθος… Από το επαγγελματικό πρωτάθλημα ως τα τμήματα υποδομών.

Κανείς δεν περίμενε, φυσικά, ότι θα ήταν εύκολα τα πράγματα τη νέα σεζόν, με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Το αντίθετο, πολύ δύσκολα τα περιμέναμε. Όμως υπάρχει κι ένα όριο.

Όταν λοιπόν…

Δεν έχεις τηλεοπτικό συμβόλαιο και προσεύχεσαι (ως πρωτάθλημα) να πάρει πακέτο το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα η NOVA ώστε να μείνει… κενό πρόγραμμα στην ΕΡΤ. Επιζητάς δηλαδή τα ψίχουλα. Επαιτείς.

Δεν έχεις κεντρικό χορηγό γιατί αυτός που είχες σου τράβηξε ένα ψαλίδι που αναγκαστικά τον περνάς σε δεύτερο πλάνο… Και ψάχνεις για πρώτο.

Δεν είσαι σε θέση να ξέρεις πως θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα; Με κόσμο; Χωρίς κόσμο;

Δε γνωρίζεις ποιες και πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Ήδη είχαμε τρεις δηλώσεις αδυναμίας και μείναμε 13.

Αναγκαστική παρένθεση. Ο ΕΣΑΚΕ έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να τοποθετήσει σε θέση συμβούλου στρατηγικής και ανάπτυξης, έναν άνθρωπο (Κωστής Ζομπανάκης) που αποφάσισε να ρίξει στα τοπικά την ομάδα του!!!

Πραγματικά, όταν τίθεται θέμα βιωσιμότητας, όταν δεν ξέρεις τι θα παρουσιάσεις, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, θεωρείς (επικοινωνιακά και πρακτικά) σωστό να… ψηφίσεις και να ανακοινώσεις θριαμβευτικά το… Super Cup;

Ειλικρινά, δεν υπάρχει αυτό πουθενά! Όπως κι αν το αναλύσεις, όσο καλή διάθεση κι αν έχεις.

Παράλληλα υπάρχει μια ακόμα μεγαλειώδης απόφαση την οποία αδυνατώ να ερμηνεύσω: Τελικά αν έχεις γήπεδο μικρότερο των 1200 θέσεων έχεις τη δυνατότητα να παίζεις (είχε βγει κριτήριο η χωρητικότητα) αλλά με… κλειστές πόρτες. Αλλιώς να βρεις άλλο γήπεδο!

Σοβαρή Λίγκα πήρε απόφαση για αγώνες… κεκλεισμένων των θυρών! Και αφήνει παράθυρο, αναγκάζοντας τις ομάδες να βρουν μεγαλύτερο γήπεδο.

Σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Τελικά αντί αποφάσεων περί βιωσιμότητας, βρήκαμε Super Cup. Μεγάλες στιγμές.

Και παράθυρα, πολλά παράθυρα.

Τόσα πολλά που δεν αποκλείω να βρεθεί ένα ακόμα για το κριτήριο «εξόφληση ως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς αποβολή»

Το άρθρο ΕΣΑΚΕ: Δεν μπορεί, μας κάνετε πλάκα! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα