Ερντογάν: «Η Τουρκία γράφει το δικό της έπος στον τομέα της υγείας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια ενός νέου νοσοκομείου αναφοράς  για τον κορονοϊό στην Κωνσταντινούπολη απένεμε τα εύσημα στο σύστημα υγείας της χώρας του.

«Σήμερα με τα 5.400 εξοπλισμένα οχήματα και τα 19 αεροχήματα διαθέτουμε έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους ασθενοφόρων. Η Τουρκία γράφει το δικό της έπος στον τομέα της υγείας.

Στη νέα παγκόσμια τάξη που θα προκύψει μετά την επιδημία του κορονοϊού θα δουλέψουμε περισσότερο, ώστε να αναδείξουμε τη χώρα στη θέση που της

αξίζει. Ο κόσμος αντιμετωπίζει ελλείψεις σε αναπνευστήρες, αλλά εμείς ξεπεράσαμε αυτή την φάση με επιτυχία», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, παρουσίασε τον νέο τουρκικό αναπνευστήρα που θα χρησιμοποιηθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Αυτή τη στιγμή είναι 100. Προγραμματίσαμε να φτιάξουμε συνολικά 5.000 έως τα τέλη του Μαΐου», είπε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι πλήρως λειτουργικό στις 15 Μαΐου. Το νοσοκομείο θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας της Ευρώπης, καθώς θα έχει δυνατότητα 1.00 κλινών εντατικής θεραπείας.

«Με τα νέα νοσοκομεία της η Κωνσταντινούπολη θα γίνει η κορυφαία πόλη στον κόσμο σε υποδομές υγείας», δήλωσε ο Φαχρετίν Κοτζάκατά τα εγκαίνια του νοσοκομείου στο Μπασάκσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη.

Dünyanın Koronavirüs salgınıyla adeta kavrulduğu günlerde Şehir Hastanelerimizi açıyor olmamız oldukça önemlidir.

Bugün ilk etabını hizmete aldığımız Başakşehir Şehir Hastanemiz Milletimize hayırlı uğurlu olsun. pic.twitter.com/o3f2kXyVaU

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 20, 2020

The post Ερντογάν: «Η Τουρκία γράφει το δικό της έπος στον τομέα της υγείας» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα