ΕΠΣ Ευβοίας – ΑΟ Χαλκίδας – Καρλατήρας: Γυρίσαμε σελίδα και κοιτάζουμε αισιόδοξα το μέλλον

ΕΠΣ Ευβοίας: Σε μια ιστορία, όπως αυτή του ΑΟ Χαλκίδος που τα τελευταία χρόνια γράφονταν με μαύρα γράμματα, η παρουσία του Βασίλη Καρλατήρα ήταν καθοριστική.

Πήρε την ιστορική ομάδα της ΕΠΣ Ευβοίας από το χεράκι και βάζοντας πλάτη, την οδήγησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογικά, στο ξέφωτο.

Διέγραψε το κακό πρόσφατο παρελθόν της και κάνοντας μια πορεία μέσα από αγκάθια, κατάφερε να οδηγήσει το σύλλογο, στην επόμενη μέρα.

Μια μέρα, ευημερίας, κανονικότητας και ποδοσφαιρικής συνέπειας. Σήμερα όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον νυν πρόεδρο της Χαλκίδας, που έδειξε με κινήσεις

κυρίως πως αυτά που συζητούσε, αναφορικά με το μέλλον της ομάδος, ήταν όλα αλήθεια. Και όχι μόνον. Αλλά όρισε και την επόμενη μέρα, που είναι η άνοδος στα εθνικά πρωταθλήματα, όπου και της αρμόζει. Αναμφίβολα μια κουβέντα με τον άνθρωπο που όρισε με τις παρεμβάσεις του το πεπρωμένο και την επιστροφή στην κανονικότητα ενός μεγάλου συλλόγου, όπως η Χαλκίδα, σαφώς κι έχει ενδιαφέρουσα σημασία.

-Αισθάνεστε, πως είστε ήρωας;

(Γέλια). Ήρωες υπήρχαν μόνον στα παραμύθια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ΜΟΝΟΝ το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα ήταν πως σήμερα που μιλάμε, ο ΑΟ Χαλκίδας είναι μια ομάδα που είναι κύριος εκφραστής της υγείας! Καταφέραμε μαζί με κάποιους νοσταλγούς – πιστούς φίλους της ομάδος, να κάνουμε αυτά που έπρεπε, ώστε η ομάδα να ξεφύγει από τον κατήφορο, που την είχαν οδηγήσει κάποιοι.
Δεν θέλω να μιλήσω και να πω, τι είχε γίνει λίγο πριν και με ποιον τρόπο η Χαλκίδα, οδηγήθηκε ακόμη και στο Πρωτοδικείο! Οι ντόπιοι και οι φίλοι της ομάδος γνωρίζουν τα πάντα. Απλά να σας πω, πως σήμερα που μιλάμε η ομάδα δεν χρωστά σε κανέναν και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε και το καταφέραμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου γι αυτό το επίτευγμα και θέλουμε να ξέρει η τοπική κοινωνία πως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο.

-Φαντάζομαι πως θα συμφωνείτε πως η Χαλκίδα ως ιστορία και ως τόπος, ανήκει στα εθνικά πρωταθλήματα;

Σαφέστατα. Και όλοι εμείς που ζούμε το μεγαλείο της, τα τελευταία χρόνια είχαμε μαυρίσει με το χάλι στο οποίο είχε περιέλθει. Γι αυτό ακριβώς και αναλάβαμε πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα. Θεωρώ πως παρότι η συγκυρία και η πανδημία, δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο τέλος του τούνελ, αλλά κυρίως να καρποφορήσει ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει και είχε μέσα του την άνοδο, εν τούτοις δεν απογοητευόμαστε. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

-Καθώς δείχνουν τα πράγματα, μάλλον δεν πρόκειται να επανεκκινηθούν τα πρωταθλήματα

Ναι ναι κι εγώ αυτή την πληροφόρηση έχω! Πάντως εκείνο που με ενοχλεί είναι πως τα όποια μέτρα παίρνονται δεν είναι οριζόντια. Δυστυχώς κι ενώ εμείς προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε την ίδια στιγμή σε άλλα γήπεδα και άλλες ομάδες, κάνουν το αντίθετο ακριβώς. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Για παράδειγμα η οδηγία που είχαμε όταν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν να μην υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο! Εμείς το εφαρμόσαμε κατά γράμμα, όμως την ίδια στιγμή σε άλλα γήπεδα οι φίλαθλοι συνωστίζονταν γύρω – γύρω από τη συρμάτινη περίφραξη ή ακόμη – ακόμη και πάνω σε καρότσες! Και όχι μόνον, αλλά έκοβαν και εισιτήρια! Αυτή είναι δίκαιη αντιμετώπιση… Θέλουμε να παίξουμε μπάλα και αγωνιούμε… Αλλά αν γίνει κάτι να γίνει οριζόντια και όχι με δυο μέτρα και δυο σταθμά!

-Πως αισθάνεστε που ένας σύλλογος όπως η Χαλκίδα δεν έχει ακαδημίες και ούτε ένα παιδί από την περιοχή της;

Όπως μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά! Ακριβώς το ίδιο! Δυστυχώς η κακή διοικητική διαχείριση των προηγούμενων ετών, οδήγησε την ομάδα μας σ’ αυτή την κατάσταση, που ήταν η χειρότερη της ιστορίας της. Πάντως να ξέρετε κύριε Τεριλίδη, πως εμείς ως νέα διοίκηση θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να δημιουργήσουμε και πάλι ακαδημίες και θα δώσουμε την ευκαιρία στα ταλέντα του νησιού μας, να μην φεύγουν, αλλά να παραμένουν και να φορούν τη φανέλα της ομάδος μας. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε πολλά περισσότερα πράγματα.

από το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα