Επιβλητικός Τσιτσιπάς – Με άνεση στους «16» του Australian Open (vid)

Την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Australian Open για τέταρτη σερί χρονιά εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο του Λούκα Βαν Ας.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο7) αφού πρώτα απέκλεισε τον… γηπεδούχο Αυστραλό Τόμπσον, επικράτησε του 19χρονου Γάλλου (Νο79) με 6-3, 6-0, 6-4 σε 2 ώρες και 2 λεπτά.

Ο «Στεφ» ήταν μεστός στο πρώτο σετ

κάνοντας το μπρέικ σετ στο 3-2 και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς του για να το πάρει με 6-3. Στο δεύτερο δεν έχασε ούτε γκέιμ, ενώ στο τρίτο παρότι έχασε τα πρώτα τρία γκέιμ αντέδρασε άψογα και με διαδοχικά μπρέικ έφτασε στο 6-4 και στη νίκη.

Συνολικά, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 36 winners και 21 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 17 winners και 36 αβίαστα λάθη.

Από ‘κει και πέρα, ο επόμενος αντίπαλος του περσινού φινακίστ ακούει στο όνομα Τέιλορ Φριτζ (Νο12). Ο 26χρονος απέκλεισε με 3-1 τον Φάμπιαν Μαρόζαν (Νο67) στο δικό του παιχνίδι και τώρα θα κοντραριστούν την Κυριακή (21/1) με φόντο την πρόκριση στους «8».

Αυτή είναι η 5η συνάντηση των δύο τενίστων, με τον Στέφανο να μετράει μέχρι στιγμής 3 νίκες στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα