Επίθεση με οξύ στο πρόσωπο: Η Ινδή που πήρε τη ζωή της πίσω και έγινε σύμβολο ελπίδας

Το όνομά της συνδέθηκε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς αποτέλεσε θύμα επίθεσης με οξύ στο πρόσωπο. Κι όμως, η Ινδή, Λάξμι Αγκαρβάλ πήρε πίσω τη ζωής της και έγινε σύμβολο ελπίδας και μαχητικότητας.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η Αγκαρβάλ δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπό της από τον αδερφό του άντρα που επίμονα της ζητούσε να γίνει γυναίκα του.

Το 2005, Ο 32χρονος Ναΐμ Χαν, ο οποίος ήταν ένας γείτονάς της, την πίεζε να τον παντρευτεί στέλνοντάς της μηνύματα και παρακολουθώντας την, με την Λάξμι να τον αγνοεί. Η Λάξμι, τότε μαθήτρια γυμνασίου, δεν μπορούσε

να το πει στους γονείς της, καθώς αυτό θα σήμαινε την παύση των σπουδών της. Επομένως, κράτησε κρυφή την όλη παρενόχληση, αλλά ο αδερφός του Χαν, Καμράν και η κοπέλα του Ράχι αποφάσισαν να της καταστρέψουν τη ζωή.

Ένα πρωί λοιπόν, όπως εκείνη περπατούσε κατά μήκος μια δημόσιας αγοράς, ο Καμράν και η Ραχί της επιτέθηκαν με το οξύ. Η Αγκαρβάλ λιποθύμησε και όταν ξαναβρήκε τις αισθήσεις της προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια. Τελικώς, μετά από τιτάνια προσωπική προσπάθεια, η Λάξμι πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το οξύ είχα λιώσει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου της και υπήρχε κίνδυνος να χάσει το ένα της μάτι.

Επίθεση με οξύ: Οι συνεχόμενες επεμβάσεις και η διεθνής δραστηριότητα

Ωστόσο, τέσσερα χρόνια συνεχών επεμβάσεων και ιατρικής παρακολούθησης της έσωσαν τη ζωή. Όσο για τον Ναΐμ, παρότι αποφυλακίστηκε απευθείας μετά την επίθεση, τελικώς καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση.

Η Λάξμι Αγκαρβάλ τράβηξε τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, η οποία χρηματοδότησε τις επεμβάσεις αποκατάστασής της προσφέροντας παράλληλα ψυχολογική στήριξη. Πλέον, η Αγκαρβάλ, έχοντας βραβευτεί από μια σειρά διεθνών οργανισμών για τα δικαιώματα των γυναικών, έχει γίνει ακτιβίστρια και μάχεται για τον ίδιο σκοπό.

Έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, δίνει κουράγιο σε νέες γυναίκες και έχει πάρει πίσω τη ζωή της που με τόση βαρβαρότητα πήγαν να της στερήσουν. Ένα τρανό παράδειγμα θέλησης και δύναμης ψυχής!

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα