Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

05:02 5/4/2024 - Πηγή: Sportime

Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Απριλίου: Η Αγία Νεομάρτυς Αργυρή εγεννήθηκε στην Προύσα το έτος 1688 μ.Χ. Ήταν ωραία στην όψη και φοβούμενη τον Θεό.

Ενώ ήταν ακόμη νεόνυμφη αγαπήθηκε από κάποιο Τούρκο, ο οποίος μη δυνάμενος να την φέρει κοντά του, εψευδομαρτύρησε εναντίον της ότι ήθελε να ασπασθεί τη μουσουλμανική θρησκεία. Ο κριτής της Προύσας εφυλάκισε αμέσως την Αγία.

Ο Χριστιανός σύζυγος της Αγίας, μετά από ενέργειές του, επέτυχε να γίνει η δίκη στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά κι εκεί, αφού ήλθε ο Τούρκος, εψευδομαρτύρησε και πάλι κατ’ αυτής. Η Αγία στην απολογία της ομολόγησε με πνευματική

ανδρεία και παρρησία την πίστη της στον Χριστό.

Έτσι κατά διαταγή του κριτού ερίχθηκε στην φυλακή του Χάσκιοϊ, όπου μετά από πολυχρόνια δεινά και βασανιστήρια, παρέδωκε το πνεύμα της στον Κύριο το έτος 1721 μ.Χ.

Η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων της Αγίας Αργυρής στις 30 Απριλίου.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Παρασκευή 5 ΑπριλίουΌσιος Σάββας ο Νέος ο εν ΚαλύμνωΆγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων και ΝικηφόροςΆγιοι Θεοδώρα και ΔίδυμοςΆγιος Γεώργιος από την ΈφεσοΟσία Θεοδώρα η εν ΘεσσαλονίκηΆγιος ΘέρμοςΑγίες Κυρία και ΔούληΆγιος ΠομπήιοςΆγιος ΖήνωνΆγιοι Μάξιμος και ΤερέντιοςΑγίες Πέντε Κόρες από την ΛέσβοΑγία ΥπομονήΆγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην ΙερουσαλήμΑνακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μητροπολίτη ΜόσχαςΆγιος BecanΆγιος ΑβδιησούςΣύναξη της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στο Αμύνταιο

Σήμερα 5/4 γιορτάζουν οι: Αργυρώ, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα

Σήμερα 5/4 ο ήλιος ανέτειλε στις 7:04π.μ. και θα δύσει στις 7:51μ.μ.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Εορτολόγιο Παρασκευή 5 Απριλίου, Ποιοι,eortologio paraskevi 5 apriliou, poioi