Ελληνοτουρκικά: Ξεπουλήσαμε το Καστελόριζο στην Τουρκία; – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Ελληνοτουρκικά: Ξεπουλήσαμε το Καστελόριζο στην Τουρκία με την Άγκυρα να κάνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με δύο φρεγάτες και ένα αεροπλάνο στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας», νότιας του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το σκάφος που με 45 άτομα, βυθίστηκε 161 μίλια νοτιοδυτικά του Κας, με τις «δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης να συνεχίζονται στην περιοχή».

Μάλιστα

οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως για την επιχείρηση ενημερώθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που οι ίδιοι εκλαμβάνουν ως νίκη της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, αφού τονιζουν πως οι έρευνες γίνονται εντός της τουρκικής ΑΟΖ (σ.σ. βάσει του τουρκολιβυκού Συμφώνου), που αμφισβητούσε η Ελλάδα, όχι όμως πια η Ε.Ε..

Το γεγονός ότι η Τουρκία έστειλε στην περιοχή τα TCG Gelibolu και TCG Gökova δείχνει πως η Τουρκία έχει σκοπό, αν το θεωρήσει αναγκαίο, να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους Τούρκους 31 μετανάστες σώθηκαν από τουρκικής σημαίας πλοίο που έπλεε στην περιοχή ενώ πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από ελληνικό ελικόπτερο.

22.07.2021 Günü saat 21:10’da Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne gelen bilgide, Girit Adası'nın güneydoğusunda Arama Kurtarma Sahamız içerisinde bir teknenin battığı bildirilmiştir. pic.twitter.com/jbUUPPTWkT

— DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (@denizcilikgm) July 22, 2021

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Έστειλαν φρεγάτες κοντά το Καστελόριζο – Πάνε για θερμό επεισόδιο;

Φρεγάτες: Θέλετε τις ολλανδικές Μ; Κανένα πρόβλημα αν πάρετε τις Sigma

Τούρκοι: Όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την πτήση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

από το sportime.gr.
για περισσότερα νέα επισκεφτείτε το sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα