Ελληνοτουρκικά: Ιερή συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας – Δεν πουλάνε όπλα στις ίδιες χώρες

Ελληνοτουρκικά: Ιερή συμφωνία φαίνεται πως έχουν συνάψει η Γαλλία και η Γερμανία, αναφορικά με την πολεμική τους βιομηχανίας και τους πελάτες της.

Έτσι, Παρίσι και Βερολίνο έχουν χωρίσει τα… «τσανάκια» τους και έχουν συμφωνήσει να μη χτυπούν τους ίδιους πελάτες.

Η Γαλλία πουλάει στην Ελλάδα, η Γερμανία στην Τουρκία.

Η γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική

Μεσόγειο και οι λεπτές ισορροπίες έχουν υποχρεώσει τις δύο χώρες να στρατοπεδεύσουν η κάθε μία στο χώρο εκείνο που εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντά της.

Η Γαλλία παίρνει όλο και περισσότερο χώρο στην Ευρώπη, αφού η απουσία πια της Μεγάλης Βρετανίας την αναγάγει στην μεγαλύτερο ευρωπαϊκό στρατό.

Η Γερμανία από την άλλη, με βασικό «όπλο» την οικονομία της, προσπαθεί και αυτή να διατηρήσει τα κεκτημένα, με τις ΗΠΑ να είναι ο βασικότερος αντίπαλός της.

Ισχυρή Ευρώπη σημαίνει ισχυρό ευρώ, άρα ακριβά γερμανικά προϊόντα για τις γερμανικές εξαγωγές, ενώ αναστατωμένη Ευρώπη, σημαίνει πτώση του ευρώ και άρα φθηνά γερμανικά προϊόντα για τους εκτός Ευρώπης και υψηλό επίπεδο εξαγωγών.

Από την άλλη η γαλλική πολεμική βιομηχανία χρειαζόταν μία μεγάλη συμφωνία, πράγμα που πέτυχε με την πώληση 18 Rafale στην Ελλάδα. Οι Γάλλοι αντιμετώπιζαν θέμα με τις παραγγελίες των Rafale για τα επόμενα χρόνια, πράγμα που έρχεται να… διορθωθεί με την ελληνική συμφωνία.

Η Γαλλία είναι τον τελευταίο καιρό περισσότερο κοντά από ποτέ στις ΗΠΑ, με τις δύο χώρες να ετοιμάζουν δυναμικη επιστροφή στις «καυτές» περιοχές του πλανήτη. Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έλεγαν στο sportime.gr πως σε λίγο καιρό θα βλέπουμε Γάλλους και Αμερικανούς να βρίσκονται μαζί σε αποστολές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Tρολάρει τους Τούρκους η Φλοράνς Παρλύ – Τους θυμίζει το χουνέρι της Λιβύης

Απασφάλισε η Γαλλία – Στέλνει το Charles de Gaulle και Rafale στη Αν. Μεσόγειο

Το άρθρο Ελληνοτουρκικά: Ιερή συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας – Δεν πουλάνε όπλα στις ίδιες χώρες εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα