Ελληνοτουρκικά: Ενόχληση Βερολίνου για την άσκηση Μέδουσα – Στηρίζει Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Ο γερμανικός τύπος δεν είδε με καλό μάτι την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου «Μέδουσα» σε συνεργασία με τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η «Μέδουσα ήταν το όνομα ενός τρομακτικού τέρατος στην αρχαιοελληνική

μυθολογία, με μαλλιά φιδιού και πυρακτωμένα μάτια. Όσοι την έβλεπαν μετατρέπονταν σε πέτρες, σύμφωνα με τον μύθο. Αποτρεπτικός είναι και ο σκοπός της “Μέδουσας 2020”. Αυτή είναι η κωδική ονομασία της στρατιωτικής άσκησης που διεξάγουν τα πέντε κράτη αυτή την εβδομάδα», αναφέρει η Deutsche Welle.

TWISTER: Η ευρωπαϊκή πυραυλική άμυνα που τρέμουν Ρωσία και Τουρκία

«Στο παρασκήνιο βρίσκονται οι αυξανόμενες εντάσεις με την Τουρκία (…) Eλλάδα και Κύπρος δεν έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν το αίτημά τους για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα. Από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη μόνο η Γαλλία βρίσκεται δίπλα τους», σημειώνει η Handelsblatt.

Ελληνοτουρκικά:

Όπως αναφέρει η Handelsblatt η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το γερμανο-τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ως «απειλή». «Ο θυμός για τη στάση της Γερμανίας δεν είναι μόνο μεγάλος εντός της ελληνικής κυβέρνησης. Και ο απλός κόσμος είναι απογοητευμένος», αναφέρει.

Η Τουρκία, που έχει καλές σχέσεις μόνο με το Κατάρ στη Μέση Ανατολή, απομονώνεται επομένως περισσότερο στην περιοχή. Η κυβέρνηση της Άγκυρας παρακολουθεί τις διπλωματικές δραστηριότητες της ελληνικής κυβέρνησης με αυξανόμενη δυσαρέσκεια. Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις νέες συνεργασίες των Ελλήνων “συμμαχία του κακού”», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, τελεσίγραφο έστειλαν Μακρόν και Σίσι στον προκλητικό και ακραίο Ερντογάν, οι οποίοι πριν λίγο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, μίλησαν για τον μέλλον της Μεσογείου. Αντίδραση από Τουρκία – Επίθεση από Τσαβούσογλου σε Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή είναι εχθρική. «Συνεργαζόμαστε με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της Μεσογείου», τόνισε ο Μακρόν

Το άρθρο Ελληνοτουρκικά: Ενόχληση Βερολίνου για την άσκηση Μέδουσα – Στηρίζει Τουρκία εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα