Ελληνικά υποβρύχια: Λύσαξαν οι Τούρκοι να τα βρουν – Στη Ρόδο το ΑΤR 72 μόλις το πήραν

Toυρκία: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του τουρκικού ιπτάμενου ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου αεροπλάνο ΑΤR 72 ήταν στο έξω από την Ρόδο για να βρει τα ελληνικά υποβρύχια.

Πρόκειται για το καμάρι του τουρκικού Ναυτικού και το πρώτο από τα οκτώ ΑΤR 72 που θα πάρουν οι Τούρκοι από την Ιταλία (σ.σ. η συμφωνία υπογράφτηκε επί Μπερλουσκόνι), στο πλαίσιο του προγράμματος MELTEM-III.

Χθες, ενώ ο ελληνικός και ο τουρκικός στόλος βρισκόταν

με το χέρι στην σκανδάλι, στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX νότια του Καστελόριζου, οι Τούρκοι έστειλαν το ΑΤR 72 από την Άγκυρα έξω από την Ρόδο, απέναντι από το ναύσταθμο του Ασκάζ, για να βρει τα ελληνικά υποβρύχια.

Ελληνοτουρκικά: Ψάχνουν για ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι – Σήκωσαν CN-235 & S-70 αλλά δεν βρήκαν τίποτα

Οι Τούρκοι ονόμασαν την πτήση «εκπαιδευτική» αλλά στην ουσιά έψαχαν να βρουν που είναι τα ελληνιά υποβρύχια, που για 50 μέρες τα έψαχαν αλλά δεν τα έβρισκαν.

Χθες τα ελληνικά υποβρύχια είχαν πάρει και πάλι θέση μάχης αλλά τζίφος για τους Τούρκους.

#Turkish Navy ATR 72 from Murted AB in #Ankara to sea area south of Aksaz naval base and Dalaman airport in very low flight participate in Turkish exercise with #Italian registration pic.twitter.com/JNAFrwtuNo

— AegeanHawk (@AegeanHawk) October 13, 2020

Τουρκία: Θέμα το ρεπορτάζ του Sportime για τους Έλληνες κυνηγούς drone T-6A

Το άρθρο Ελληνικά υποβρύχια: Λύσαξαν οι Τούρκοι να τα βρουν – Στη Ρόδο το ΑΤR 72 μόλις το πήραν εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα