Έλληνες στρατιώτες στα παράλια της Μικράς Ασίας;

13:03 9/5/2020 - Πηγή: Sportime
 Έλληνες στρατιώτες: Επιχειρήσεις της FRONTEX και στην Τουρκία; Ποιο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο που έχει τεθεί στο τραπέζι.

Για την ενίσχυση της παρουσίας της FRONTEX μίλησε στα «Παραπολιτικά» ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Σε πρόσφατη συνομιλία μου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex, Fabrice Leggeri, τόνισα την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρησιακής παρουσίας

της Frontex στο Αιγαίο, ενόψει πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Όπως είπε «συμφωνήθηκε ήδη ότι η ενισχυμένη μετά τα γεγονότα του Έβρου παρουσία της Frontex στο Αιγαίο παρατείνεται κατά ένα μήνα».

«Εκτιμώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, «ότι θα υπάρξει και νέα παράταση της αποστολής έως τα μέσα Ιουλίου».

«Επιπλέον», σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «έχει έρθει ο καιρός να εξετασθεί σοβαρά η δυνατότητα μεικτών επιχειρήσεων της Frontex με τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές σε ξηρά και θάλασσα κατά μήκος των τουρκικών ακτών».

Ίσως τελικά το «παιχνίδι» Ερντογάν με το προσφυγικό – μεταναστευτικό στα σύνορα της Ευρώπης (ο Έβρος είναι και ευρωπαϊκά σύνορα) να γυρίζει εναντίον του, με βασικό χαρακτηριστικό της νέας προοπτικής διαχείρισης του μεταναστευτικού να αποτελεί το γεγονός πως πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν πως η κατάλληλη διαχείρισή του είναι στα παράλια της Τουρκίας και όχι στο ευρωπαϊκό έδαφος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ελληνικό.

Σημειώνεται ότι η Frontex είναι ένας επιχειρησιακός οργανισμός, με περισσότερους από 1.500 αξιωματικούς από κράτη μέλη που επιχειρούν σε ολόκληρη την ΕΕ ανά πάσα στιγμή.

Αυτό συνεπάγεται πως αν προκριθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, για πρώτη φορά μετά το 1920 θα βρεθούν Έλληνες στρατιωτικοί (που υπηρετούν στον ευρωπαϊκό οργανισμό) στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Το άρθρο Έλληνες στρατιώτες στα παράλια της Μικράς Ασίας; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα