Ειρήνη Α. Κουτάκη: Όλοι πίσω!

Τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου… όλοι πίσω, κρύβουν μεγάλη σοφία εάν τα συγκρίνει κανείς με το όλοι μέσα… 

Αυτογκόλ έβαλε η κυβέρνηση στα μέτρα με την Εκκλησία. Παρακολουθούμε με αγωνία έναν αγώνα δίχως διαιτητή. Σφυρίζουμε που και που κάποιοι στο πλήθος, αλλά που να μας ακούσουν, οι φωνές άγνοιας κρατάνε γερά…

Είδες πόσα πράγματα συμβαίνουν για το καλό μας στην Ελλάδα;

Ας ξεκινήσω όμως από την αρχή.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ν. Αφρική. Είμαι Ιστορικός Διεθνολόγος και έκανα την πρακτική μου στα Υπουργεία της Αμερικής. Ήμουν η μόνη από

την Ελλάδα που έκανε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εδώ και 15 χρόνια κάνω καθημερινή θεραπεία στα μάτια, καθώς θα έχω πρόβλημα από σπάνιες παθήσεις για μία ζωή.

Μελετούσα τότε για την γρίπη των πτηνών και καθώς ήμουν σε σπίτι με υγρασία, οι πολλές μελέτες ήταν αιτία να ταλαιπωρούμαι επί 2 χρόνια στα νοσοκομεία μας με άθλιες συνθήκες υγεινής.

Τελικά με έστειλε ένας γιατρός στην Κύπρο σε έναν από τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο.

Μου έσωσε την όραση και είπε να πω στους καθηγητές μας να ξανασπουδάσουν, το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να ακούσουν το πρόβλημα μου.

Είπε ότι τα κολλύρια του νοσοκομείου άρχισαν να μου τρώνε την όραση. Έπρεπε να είμαι τώρα στο Λονδίνο και πάλι λόγω νέου ιού, δεν μπορώ να πάω.

Μου χάλασε ο ιός τα μάτια, δεν θα μου χαλάσει και την πίστη.

Δεν με ενδιαφέρει να πείσω 8/10 Έλληνες που δεν πάνε Εκκλησία. Απευθύνομαι σε εκείνους που πιστεύουν ότι λέει η τηλεόραση.

Γιατροί, βιολόγοι κι ερευνητές έχουν πει ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Ας πούμε ότι δεχόμαστε την τρέλα, από τη στιγμή που λειτουργούν έστω τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία, πάνε δουλειά τόσοι άνθρωποι και κουβαλάνε στο σπίτι τους μικρόβια, τότε που είναι το πρόβλημα;

Εάν ο άλλος πάει δουλειά, τότε και εγώ μπορώ να πηγαίνω Εκκλησία.

Εξάλλου, ο πανικός, ο πραγματικός ιός έχει κλείσει σπίτια. Ελάχιστοι πάνε εκκλησία, τι πειράζει να έχουμε 2 μέτρα απόσταση;

Οι λεπροί στη Σπιναλόγκα είχαν το δικαίωμα να εκκλησιάζονται και εγώ όχι; Ο Π. Χρύσανθος δεν είχε ψυχή; Ο άνθρωπος δεν είχε λέπρα κι όμως πήγε!

Να μην αναφερθώ δε στο γεγονός ότι δεν κόλλησε ποτέ, έκανε κατάλυση και ήταν η αιτία να πιστέψουν τόσες ταλαιπωρημένες ψυχές..

Μήπως να πάμε στη Σπιναλόγκα; Βλέπω ότι οι μουσουλμάνοι στο τζαμί τους έχουν ελαστικότητα όπως και οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας… βλέπω ότι οι πορείες συνεχίζουν κανονικά.

Συμφέρει στην Ελλάδα να είσαι παράνομος η να είσαι αντίθετος με την πίστη, τα συμφέροντα της χώρας. Μήπως να φύγω και να επιστρέψω μέσω κάποιου νησιού;

Στο κάτω κάτω, τόσα χρόνια δεν αναγνωρίζει η πατρίδα τα προσόντα μου, να φάμε ψωμάκι βρε αδελφέ!

Αφού τόσα λεφτά δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, και να έχω το δικαίωμα να πετάω συστηματικά τα φαγητά στο δρόμο, μην δωθούν σε άπορες Ελληνικές οικογένειες, υπάρχουν λεφτά.

Σύμφωνα με τις έρευνες μου, ξέρουμε ότι η κοινή γρίπη είναι πιο επικίνδυνη και ότι οι περισσότεροι θα περάσουν ανώδυνα την κατάσταση.

Με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο κόσμος δεν εφάρμοζε έτσι κι αλλιώς τα μέτρα υγεινής. Δεν είναι αυτονόητο ότι δεν βήχουμε στα μούτρα του άλλου;

Δεν είναι αυτονόητο ότι όταν πατάμε κουμπί πχ του ασανσέρ, πιάσουμε πόμολα, πρέπει να καθαρίζουμε τα χέρια με υγρομάντηλο;

Το πρόβλημα δεν λύνεται από το σπίτι, το θέμα είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει παιδεία σε θέματα υγεινής. Όσες φορές στη ζωή μου αρρώστησα ήταν από ασυνείδητα άτομα.

Κατάφεραν δε να πετύχουν αυτό που ήθελαν, να μας χωρίσουν σε 2 στρατόπεδα με όπλο ότι όλα συμβαίνουν για το καλό σου.

Καλά είχε πει ένας γνωστός εκατομμυριούχος ότι ο κάθε ιός θα είναι το πιο ισχυρό όπλο. Τι θα κάνεις Παπά μου; Θα αφήσεις τόσο κόσμο να πεθάνει; Είναι Χριστιανικό; Και ο Παπάς στο χωριό Χ με πόνο για το ποίμνιο δέχεται αυτό που του λέει η κυβέρνηση.

Έχουμε πανδημία παιδί μου…

Το πρόβλημα είναι ότι οι γνώσεις μας περιορίζονται στο τι λέει η τηλεόραση. Κανείς δεν θέλει να χάσει την ζωή του, όλοι πρέπει να προσέχουν αλλά εάν σας πω ως παιδί της Αφρικής, τι τρομακτικές ασθένειες υπάρχουν εκεί έξω, δεν θα βγείτε ποτέ από το σπίτι σας.

Η Ηπατίτιδα και μόνο, με ιδρώτα κολλάει κανείς. Πόσοι Ιερείς έρχονται σε επαφή με αρρώστους; Μετά Την Ανάσταση θα δείτε πως θα ηρεμήσουν τα πράγματα..

Δεν ξέρω εάν το γνωρίζουν οι πολιτικοί μας αλλά στην προσπάθεια να σώσουμε τον εαυτό μας, τα συμφέροντα τα παγκόσμια και οτιδήποτε άλλο, χάσαμε ήδη τη μπάλα, την ίδια την ζωή μας.

Ζω στην Ελλάδα μακριά από όλους τους δικούς μου, δεν πάω έξω ακριβώς για να εκκλησιάζομαι. Είναι νομικό μου δικαίωμα.

Είμαι Χριστιανή και το δικό μου εμβόλιο δεν έχει παρενέργειες… μόνο ζωή δίνει γιατί Ο Θεός μου και Κύριος μου, πάτησε το θάνατο!

Μην μείνουμε μόνο στην Μεγάλη Παρασκευή, έρχεται Ανάσταση…ουδείς μπόρεσε να την εμποδίσει.

Ειρήνη Α. Κουτάκη
Ιστορικός Διεθνολόγος

The post Ειρήνη Α. Κουτάκη: Όλοι πίσω! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα