Έφτιαξαν μια ομάδα για να κοντράρουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και να ενώσουν όλα τα ταλέντα της περιοχής

Η ομάδα που είχε στόχο να κοντράρει Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και όχι μόνο.

Η Θέλτα Βίγκο ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου 1923 στη Γαλικία της Ισπανίας, στην πόλη του Βίγκο. Η ίδρυσή της ήταν αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο τοπικών ομάδων. Ο κύριος στόχος αυτής της ενοποίησης ήταν η δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού συλλόγου.

Που θα μπορούσε να εκπροσωπεί επάξια την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η πόλη του Βίγκο είχε έντονη ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Αλλά οι τοπικές ομάδες δυσκολεύονταν να ανταγωνιστούν μεγάλους συλλόγους από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Η συγχώνευση των δύο βασικών ομάδων της πόλης προτάθηκε ως στρατηγική ενοποίηση των ταλέντων.

Η πρόταση για τη συγχώνευση εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σε κινηματογράφο. Το όνομα Celta επιλέχθηκε για να τιμήσει την κελτική κληρονομιά της Γαλικίας.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας της Θέλτα διεξήχθη λίγες μέρες μετά την ίδρυση της, με αντίπαλο την Ουρούγουαη. Η ομάδα απέκτησε γρήγορα μεγάλη τοπική υποστήριξη και εγκαταστάθηκε στο γήπεδο Balaídos, στο οποίο παραμένει.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Παύλος Ροδίτης για το sportime.gr.

Keywords