Δύο διλήμματα ο Δώνης

10:31 9/2/2020 - Πηγή: Sportime

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι Νο3 στη σειρά για το «τριφύλλι» (9/2, 19:30 – Novasports 1), έπειτα από εκείνα κόντρα στον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εν αναμονή της ρεβάνς με τον ίδιο αντίπαλο.

Ακόμα ένας «δικέφαλος» απέναντι στο «τριφύλλι», αυτή τη φορά «κιτρινόμαυρης» απόχρωσης. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Δώνης δεν είχε καταστρώσει πλάνο μόνο

για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά συνολικά για το πρόγραμμα-φωτιά των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Προφανώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ούτε πόσοι παίκτες θα ήταν διαθέσιμοι ούτε ποιοι εξ αυτών θα επηρεάζονταν ιδιαίτερα από την κόπωση.

Στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, μοναδικός δεδομένος απών λόγω τιμωρίας θα ήταν ο Εμάνουελ Ινσούα. Επομένως, το νέο πρόσωπο στην αμυντική πεντάδα (αν συνυπολογιστεί και ο Σωκράτης Διούδης), θα είναι ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Αχιλλέας Πούγγουρας θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ενώ δεξιός μπακ θα είναι ο Ματίας Γιόχανσον.

Από εκεί και πέρα, ο Δώνης σκέφτεται σοβαρά να αγωνιστεί με τριάδα στα χαφ (Δημήτρης Κουρμπέλης, Ανουάρ Τουχαμί, Χρήστος Δώνης) και μπροστά (Γιάννης Μπουζούκης, Ντόμινικ Νάγκι, Φεντερίκο Μακέντα).

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Χωρίς Κολοβό οι «πράσινοι»

Τα βασικά διλήμματα του προπονητή των «πρασίνων» είναι δύο και συνδέονται (και) με τη διάταξη. Συγκεκριμένα, σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τους Γκίας Ζαχίντ και Τάσο Χατζηγιοβάνη, δεδομένου ότι ο Νορβηγός έδειξε σημάδια κόπωσης στην Τούμπα και ο Έλληνας αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο που στριφογυρίζει στο μυαλό του, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες: Να βάλει βασικό τον Αργύρη Καμπετσή αντί του Φεντερίκο Μακέντα. Μόνο και μόνο επειδή ο Ιταλός φορ αγωνίζεται ανελλιπώς και έχει κουραστεί.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ματς που ο Παναθηναϊκός προτίθεται να παραταχθεί συντηρητικά και να εκμεταλλευθεί τα διαστήματα που θα πάρει μπάλα στα πόδια του.

Είναι, όμως, κι ένα ντέρμπι που ορισμένοι παίκτες του rotation (Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Χουάν Χοσέ Περέα) καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Δύο διλήμματα ο Δώνης appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα