Δραπέτευσε ο Ολυμπιακός από τη ματσάρα του ΟΑΚΑ – Μεταμορφωμένος ο Παναθηναϊκός αλλά δεν ήταν αρκετό

Μαγικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Euroleague, εκεί όπου ο Ολυμπιακός, επικράτησε στην παράταση του Παναθηναϊκού με 78-88, δίνοντας συνέχεια μετά την προ ολίγων ημέρων, κατάκτηση του Super Cup.

Σε

ένα τελείως διαφορετικό ματς συγκριτικά με αυτό του Super Cup, ο Παναθηναϊκός μπήκε ψυχωμένος στο παιχνίδι και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να πετύχει αρκετά τρίποντα.

Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη, με μπροστάρη τον Τόμας Γουόκαπ, κατόρθωσαν να δώσουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα με αποτέλεσμα να προηγούνται με 22-23 στο τέλος του 1ου 10λέπτου.

Από εκεί και πέρα, με έναν καυτό Κωστα Σλούκα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγείται με διαφορά 7 πόντων στο τέλος του 1ου ημιχρόνου.

Το 2ο γρήγορο φάουλ του Μιλουτίνοφ έδειξε να αποσυντονίζει τον Ολυμπιακό ο οποίος με την second unit εν απουσία και του Μουσταφά Φαλ, έδειξε να μην μπορεί να λειτουργήσει στο 2ο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα οι πράσινοι να προηγηθούν.

Κρίθηκε στην παράταση η ματσάρα του ΟΑΚΑ και νίκη ο Ολυμπιακός

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο 1ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την καλή κυκλοφορία της μπάλας διατηρώντας της διαφορά στους 7 πόντους και στο 3ο δεκάλεπτο. Στο οποίο να σημειωθεί ότι δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα σε Σλούκα και Κάνααν.

Στο 4ο 10λεπτο το ντέρμπι θύμισε αγώνα από τα παλιά, με τις εναλλαγές του σκορ να διαδέχονται η μια την άλλη και οι αιώνιοι οδηγήθηκαν στην παράταση με τους Γουόκαπ και Σλούκα να χάνουν εκατέρωθεν τα τελευταία σουτ για τις ομάδες τους.

Με τρομερό τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος στην παράταση, ο Ολυμπιακός, έφυγε με το διπλό από το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Με συνεχόμενα καλάθια του Αμερικάνου και μια ψυχωμένη εμφάνιση από τον φανερά εξαντλημένο Νικόλα Μιλουτίνοφ, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τον λόγο για τον οποίο παραμένουν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Τα 10λεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74 , 78-88 (παρ.)

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα